دوره 28، شماره 160 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 28 شماره 160 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alipanah Moghadam R, Mehri A, Naghizadeh Baghi A, Nemati A, Malekzadeh V, Mazani M, et al . Effect of Andrographolide on Paraoxonase 2 Expression in Male Wistar Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (160) :1-7
علی پناه مقدم رضا، مهری آرش، نقی زاده باقی عباس، نعمتی علی، ملک زاده ودوود، ماذنی محمد، و همکاران.. بررسی تاثیر آندروگرافولید روی بیان آنزیم پاراکسوناز 2 در موش‌ صحرایی نر نژاد ویستار . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (160) :1-7

سابقه و هدف: آنزیم پاراکسوناز 2 یکی از آنزیم‌های خانواده پاراکسوناز می‌باشد که بر خلاف آنزیــم‌های پاراکسوناز 1 و 3 جزء سیستم آنتی ‌اکسیدانی داخل سلولی بوده و در بسیاری از سلولها بیان می‌شود. یکی از ترکیبات گیاهی که اخیرا، در زمینههای مختلفی از جمله اثرات آنتی ‌اکسیدانی مورد توجه فراوانی قرار گرفته است آندروگرافولید می ‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آندروگرافولید روی بیان آنزیم پاراکسوناز 2 انجام گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، از 18 سر موش در 3 گروه 6 تایی شامل گروه کنترل (دریافتکننده‌ی سرم فیزیولوژی)، گروه دریافت کننده‌ی آندروگرافولید با دوز 5/3 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و گروه دریافت کننده ی آندروگرافولید با دوز 7 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن، استفاده گردید. جهت بررسی میزان بیان آنزیم پاراکسوناز 2 از روش Real-time PCR استفاده شد.
یافتهها: آندروگرافولید با دوزهای 5/3 و 7 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش صحرایی نر باعث کاهش در بیان کبدی آنزیم پاراکسوناز 2 نسبت به گروه کنترل می‌شود. میزان کاهش بیان آنزیم پاراکسوناز 2 نسبت به گروه کنترل در هر دو دوز 7 و 5/3 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن تقریبا یکسان می ‌باشد.
استنتاج: این مطالعه برای اولین بار نشان داد که تزریق آندروگرافولید با دوزهای 5/3 و 7 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش صحرایی نر باعث کاهش در بیان کبدی آنزیم پاراکسوناز 2 می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوشیمی