دوره 28، شماره 166 - ( آبان 1397 )                   جلد 28 شماره 166 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimi H, Peyghambari M M, Taghiloo S, Asgarian-Omran H, Alizadeh-Navaei R, Heydari A, et al . The Role of Different Monocyte Subsets in Progression of Coronary Atherosclerotic Lesion. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (166) :30-39
رحیمی حمیده، پیغمبری محمد مهدی، تقی لو سعید، عسگریان عمران حسین، علیزاده نوایی رضا، حیدری علی، و همکاران.. نقش زیر مجموعه های مونوسیت های خون محیطی در پیشرفت ضایعه آترواسکلروز عروق کرونر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (166) :30-39

سابقه و هدف: مونوسیتهای خون محیطی براساس بیان مولکولهای CD14 و CD16 به زیر جمعیتهای مختلف تقسیم میشوند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین دو زیر جمعیت مونوسیتی و گیرنده CCR1 با شدت بیماری عروق کرونر (CAD) انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه، تعداد 88 بیمار مراجعهکننده به درمانگاه قلب شهید رجایی تهران طی سال 1394 -1393 که دارای علایم آنژین صدری پایدار بودند، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران به چهار گروه نرمال (بدون گرفتگی عروق کرونری)، گروه مینیمال، گروه 1VD و گروه 2+3 VD تقسیم شدند. سیستم جنسینی اسکور برای ارزیابی شدت CAD استفاده شد و در نمونه های خون با آنتیبادیهای مونوکلونال علیه CCR1، CD16 و CD14 رنگ آمیزی، و با فلوسیتومتری آنالیز شدند. همچنین MFI برای مارکر CCR1 در گروهها، مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: مونوسیت های غیر کلاسیک با افزایش گرفتگی رگ افزایش یافت بهطوری که در بیماران 2+3 VD درصد بیشتری مونوسیت غیر کلاسیک نسبت به بیماران نرمال، مینیمال و 1VD وجود داشت، اما این افزایش معنیدار نبوده است (05/0p>). نتایج نشان داد که مولکول CCR1 در سطح هر دو جمعیت مونوسیتهای کلاسیک و غیر کلاسیک بروز مییابد، ولی جمعیت بیشتری از سلولهای کلاسیک این مولکول را بیان میکنند. بررسی MFI مارکر CCR1 در بین گروههای مختلف اختلاف معنی داری را نشان نداد.
استنتاج: این مطالعه نشان داد که مونوسیتهای غیر کلاسیک با افزایش گرفتگی رگ افزایش می یابند.

واژه‌های کلیدی: مونوسیت، CCR1، آنژین صدری پایدار
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي