دوره 28، شماره 165 - ( مهر 1397 )                   جلد 28 شماره 165 صفحات 212-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahimzadeh G, Saeedi M, Farshidi F, Rezai M S. Phage Therapy in Treatment of Gram-negative Bacterial Infections: A Systematic Review . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (165) :203-212
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11948-fa.html
رحیم زاده گلنار، سعیدی مجید، فرشیدی فرشته، رضایی محمد صادق. فاژ درمانی در عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (165) :203-212

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11948-fa.html

سابقه و هدف: عفونتهای ناشی از باکتریهای گرم منفی مقاوم به چندین آنتیبیوتیک در حال افزایش است. فاژ درمانی جهت درمان موثر عفونتهای مقاوم به درمان مطرح میباشد و درسالهای اخیر علم فاژ درمانی در حال تغییر و پیشرفت است. تاکنون درمنابع انگلیسی و فارسی از فاژ درمانی جهت درمان عفونتهای ناشی از باکتریهای گرم منفی درمطالعات کارآزمایی بالینی به خوبی بحث نشده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی مطالعات فاژ درمانی بر علیه عفونتهای ناشی از باکتریهای گرم منفی در بانک اطلاعات بینالمللی معتبر، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه مروری سیستماتیک، براساس پایگاه‌های الکترونیک بین‌المللی اسکوپوس، پاب مد، گوگل اسکولار و وب ساینس از سال‌های 1968 تا 2017 می‌باشد. مطالعاتی که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند بررسی شده و داده‌ها با روش مروری برآورد گردید.
یافتهها: تعداد 128009 مقاله در این پایگاه‌ها نمایش داده شد که بعد از بررسی عناوین 320 مقاله، و بعد از مطالعه چکیده و حذف مطالعات تجربی، in vitro، in vivo و انتخاب مطالعات اصل لاتین که به‌صورت کارآزمایی بالینی انجام شده بودند.
استنتاج: نتایج نشان داد که فاژ درمانی به صورت خوراکی، موضعی و تزریق زیر پوستی جهت درمان عفونت ها در انسان موثر واقع شده است.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي