دوره 29، شماره 173 - ( خرداد 1398 )                   جلد 29 شماره 173 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghajani A, Abastabar M, Khalilian A, Haghani I, Jannati P, Ebrahimisaravi M. Comparing the Antifungal Effect of Sodium Hypochlorite, Deconex, Zataria multiflora, and Artemisia aucheri on the Surface of Acrylic Resin Dentures: An Experimental Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (173) :22-32
آقاجانی علی، عباس تبار مهدی، خلیلیان علیرضا، حقانی ایمان، جنتی پویا، ابراهیمی ساروی محمد. مقایسه خاصیت ضدعفونی کنندگی هیپوکلریت سدیم، دکونکس، آویشن و آرتیمزیاروی سطح دنچر هایکامل رزین آکریلی: مطالعه آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (173) :22-32

سابقه و هدف: در دهههای اخیر، تلاشهایی در جهت بررسی خواص و جایگزینی مواد ضد عفونیکننده طبیعی با قدرت اثر مشابه و یا حتی بهتر و معایب کمتر نسبت به مواد سنتتیک صورت گرفته است. مطالعه پیش رو با هدف مقایسه دو ماده ضد عفونی کننده طبیعی درمنه کوهی (آرتیمزیا) و آویشن با دو ماده صنعتی دکونکس و هیپوکلریت سدیم علیه کاندیدا آلبیکانس صورت گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 128 دنچر رزین آکریلی تهیه شد. پس از تلقیح کاندیدا آلبیکانس بر روی هر دنچر، دنچرها به 4 گروه 32 تایی تقسیم شدند. در هر گروه یکی از 4 ماده ضد عفونیکننده دکونکس، هیپوکلریت سدیم، آویشن و آرتیمزیا در 4 غلطت 1/0 ، 01/0 ، 001/0 و 0001/0 جهت مقایسه اثر ضد عفونیکنندگی اعمال شد. برای مقایسه گروه ها از آزمون T مستقل استفاده شد و دادهها توسط نرمافزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: پس ازاعمال چهارماده ضدعفونیکننده به مدت 10 و 60 دقیقه، دکونکس دارای بیشترین اثرضدعفونیکنندگی بود (05/0< P). دراثرآویشن و آرتیمزیا بعداز 60 دقیقه درمقایسه با 10 دقیقه تفاوت معنیدار نبود. با این وجود، اثر آویشن و آرتیمزیا پس از 60 دقیقه افزایش مییابد.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر بیانگر تاثیر ضدعفونی کنندگی بیشتر مواد شیمیایی در مدت زمان کمتر نسبت به مواد طبیعی میباشد ولی در زمان طولانیتر آویشن وآرتیمزیا اثری نزدیک تر به مواد سنتتیک دارند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پروتزهای دندانی