دوره 30، شماره 188 - ( شهریور 1399 )                   جلد 30 شماره 188 صفحات 131-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohsenipouya H, Naghibi S A, Jannati Y, Ghaemian A. Correlation between Social Support and Lifestyle Components in Patients with Myocardial Infarction. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (188) :125-131
محسنی پویا حسین، نقیبی ابوالحسن، جنتی یدا...، قائمیان علی. همبستگی بین حمایت اجتماعی و مولفه های سبک زندگی در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (188) :125-131

سابقه و هدف: حمایت اجتماعی، مهمترین ویژگی است که علاوه بر خنثیسازی و تاثیر بر فشارهای روانی، میتوانند نقش مهمی درایجاد، حفظ و ارتقای سلامتی ایفا نمایند. ازاین رو توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، اهمیت بسیار مییابد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی و مولفههای سبک زندگی در بیماران مبتلا به سکته قلبی انجام شده است.
مواد و روشها: مطالعه حاضر توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که برروی بیماران مبتلا انفارکتوس میوکارد در سال 1398 انجام شد. دراین مطالعه 176 نفراز بیماران به روش هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه استاندارد سبک زندگی و حمایت اجتماعی فلیپس بود. جمعآوری دادهها براساس اطلاعات پرونده و از طریق مصاحبه مستقیم با بیماران انجام شد.
یافتهها: میانگین نمره حمایت اجتماعی و سبک زندگی در این بیماران به ترتیب31/0 ±32/ 18 و01/7 ±47/147 بود. نتایج مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی با مولفههای فعالیت فیزیکی (31/0=r و 001/0>P)، رشد معنوی (29/0=r و 001/0>P) و ارتباطات بین فردی (26/0=r و 001/0>P) سبک زندگی بیماران ارتباط آماری معنیداری دارد.
استنتاج: حمایت اجتماعی از بیماران، خصوصاً در بیماران قلبی میتواند بر ارتباطات بین فردی، رشد معنوی و فعالیت فیزیکی تاثیرگذار باشد. بنابراین خانواده، دوستان، ارائهدهندگان خدمات درمانی و سایرین بایستی در زمینه حمایت هر چه بیشتر از بیماران قدم بر دارند.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: آموزش پرستاری