دوره 30، شماره 194 - ( اسفند 1399 )                   جلد 30 شماره 194 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haghighifar E, Nasr Esfahani B, Fazeli H. Molecular Detection of Type II Toxin-Antitoxin Systems and their Association with Antibiotic Resistance and Biofilm Formation in Clinical Acinetobacter baumannii Isolates of Burn Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (194) :23-32
حقیقی فر الهام، نصر اصفهانی بهرام، فاضلی حسین. ارزیابی مولکولی سیستم توکسین-آنتی توکسین نوع دو در ایزوله های تولید کننده بیوفیلم اسینتو باکتر بائومانی مقاوم به چند دارو جدا شده از نمونه های زخم های سوختگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (194) :23-32

سابقه و هدف: زخم سوختگی، میزبان مناسبی برای عفونتها است. اسینتوباکتر بومانی یکی از باکتریهای فرصت طلب در بیماران دارای عفونت زخم سوختگی میباشد. سیستمهای توکسین-آنتیتوکسین(TA) عناصر ژنتیکی هستند که برای مقاومت آنتیبیوتیکی و تشکیل بیوفیلم در باکتریها ضروری میباشند. از جمله آنها  higBAو relBE است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ژنهای relBE وhigBA و ارتباط آنها با مقاومت آنتیبیوتیکی و تشکیل بیوفیلم انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 139 ایزوله اسینتوباکتر بومانی اززخم سوختگی بیماران بستری در بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان جمعآوری و با استفاده از تست های بیوشیمیایی و ژنتیکی شناسایی وتایید شد. تست حساسیت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن و سنجش بیوفیلم با میکروتیتر پلیت انجام شد. حضور ژنهای higBA و relBE با تکنیک PCR بررسی و سپس آنالیز آماری انجام شد.
یافتهها: از 139 ایزوله، 114 ایزوله مقاوم چند دارویی (MDR) و تشکیلدهنده بیوفیلم بودند. 73/94 درصد دارای ژن relBE و 77/8 درصد، ژن higBA داشتند. بین حضور ژنهایrelBE و higBA با مقاومت نسبت به آنتیبیوتیک ایمیپنم و لووفلوکساسین ارتباط معنیداری وجود داشت(05/0P<). حضور relBE و higBA با تشکیل بیوفیلم ارتباط معنیداری نداشتند(05/0P>).
استنتاج: در این مطالعه ایزولههای  MDRاسینتوباکتر بومانی در مقایسه با مطالعات قبلی افزایش معنیداری داشت و بسیاری از گونهها توان بالایی در تشکیل بیوفیلم داشتند. بین حضور ژنهای TA و مقاومت آنتیبیوتیکی نیز ارتباط معنیداری وجود داشت که بر این اساس مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری بهنظر میرسد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي