دوره 22، شماره 98 - ( اسفند 1391 )                   جلد 22 شماره 98 صفحات 220-208 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzin D, Fathiazad F, Fazellian M. Antidepressant Effect of Methanolic Ginger Extract in Diabetic Mice Using Forced-Swim Test. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (98) :208-220
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1909-fa.html
فرزین داوود، فتحی آزاد فاطمه، فاضلیان مجتبی. اثر ضد افسردگی عصاره متانولی زنجبیل در موش های دیابتی، با استفاده از تست شنای اجباری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (98) :208-220

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1909-fa.html

سابقه و هدف: افسردگی وابسته به دیابت ممکن است ناشی از کیفیت زندگی تحمیل شده از درمان، یا پیامد تغییرات بیوشیمیایی همراه بیماری باشد. گزارش شده است که درمان با عصاره متانولی ریزوم خشک شده زنجبیل، کاهش معنی‌داری در سطح افزایش یافته گلوکز ناشی از استرپتوزوتوسین ایجاد می‌کند. هدف ما در این مطالعه، ارزیابی رفتارهای موش دیابتی در یک مدل حیوانی افسردگی- یعنی تست شنای اجباری و تعیین آن، در شرایطی که عصاره زنجبیل یک ترکیب مؤثر ضدافسردگی باشد، گردید. مواد و روش‌ها: در روش مطالعه ما که نوعی روش تجربی می باشد، موش های نر Balb/C (25 تا 30 گرم) 7 روز پس از ایجاد دیابت با استرپتوزوتوسین (100 میلی‌گرم/ کیلوگرم، داخل صفاقی) وارد تست شنای اجباری شدند. تست با یک روش رفتارشناسی آنالیز گردید و ما تغییرات سطوح گلوکز خون موش‌های دیابتی را در طی تست مورد تحقیق قرار دادیم. عصاره متانولی زنجبیل (175، 350 و 700 میلی گرم/ کیلوگرم) از طریق داخل صفاقی 45 دقیقه قبل از شروع تست تجویز گردید. یافته‌ها: موش‌های دیابتی در طی انجام تست شنای اجباری بیشتر بی‌تحرک بودند. این موش‌ها در طی آزمایش به‌طور معنی‌داری شنای کم‌تری کردند. دوزهای 175 و 350 mg/kg عصاره زنجبیل، که سطوح گلوکز خونی را تغییر نداده بودند، بی‌حرکتی موش‌های دیابتی را بدون تفاوت معنی‌دار نسبت به موش‌های غیردیابتیک کنترل، کاهش دادند. سطح گلوکز خونی و زمان بی‌حرکتی در موش‌های دیابتی دریافت کننده دوز 700 mg/kg عصاره زنجبیل، کمتر از موش‌های کنترل غیردیابتی و تفاوت بین این حیوانات معنی‌دار بود. استنتاج: نتایج نشان می‌دهند که موش‌های دیابتی زمانی که در معرض تست شنای اجباری قرار می‌گیرند، رفتار شبه افسردگی شدیدتری بروز می دهند. عصاره زنجبیل در این حیوانات اثر شبه ضدافسردگی ایجاد می‌کند. احتمالاً که سطح افزایش یافته گلوکز در افسردگی وابسته به دیابت دخیل باشد، زیرا عصاره زنجبیل این تغییرات را با کنترل سطح گلوکز خون اصلاح نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مدارک پزشکی