دوره 21، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1390 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 54-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vahedi Larijani L, Ghasemi M, Abediankenari S, Naghshvar F, Azadbakht M, Yazdani Cherati J et al . The Study of the Effects of Four Avocado Extracts in Esophagus Squamous Cell Carcinoma. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (2) :48-54
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1979-fa.html
واحدی لاریجانی لاله، قاسمی مریم، عابدیان کناری سعید، نقش وار فرشاد، آزادبخت محمد، یزدانی چراتی جمشید و همکاران.. بررسی اثرات 4 نوع عصاره میوه آووکادو بر روی رده سلول های اسکواموس کارسینوم مری در مقایسه با سلول های تک هسته ای خون محیطی و گروه کنترل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (2) :48-54

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-1979-fa.html

چکیده:   (11913 مشاهده)
سابقه و هدف: اکثر بیماران با سرطان دستگاه گوارش در مراحل پیشرفته به سیستم درمانی مراجعه می‌کنند و درمان‌های معمول تاثیر چندانی در پیش‌آگهی این بیماران ندارد. لذا امروزه استفاده از روش‌های درمانی نوین با عوارض سمی کمتر، از شانس بیشتری برای موفقیت در درمان و کاهش عوارض در بیماران مذکور برخوردار است. هدف از این مطالعه ارزیابی عصاره‌های میوه آووکادو در مهار رشد سلول‌های سرطانی در مقایسه با سلول‌های طبیعی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره‌های اتانلی، کلروفرم، اتیل استات و پترولیوم میوه آووکادو، نقش هر کدام از آن‌ها بر روی رشد سلولی اسکواموس سل کارسینوم مری در مقایسه با گروه کنترل در محیط کشت سلولی با استفاده از آزمون MTT مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه بر روی رده سلول‌های سرطانی اسکواموس مری نشان می‌دهد که یک رابطه خطی معکوس بین غلظت غلظت عصاره اواکادو با سلول‌های زنده وجوددارد. علاوه بر این نتایج نشان می‌دهد که عصاره میوه آووکادو نقش مهاری بر رشد سلول‌های سرطانی در مقایسه با سلول‌های طبیعی را دارد (05/0p<). استنتاج: میوه آووکادو از میوه‌های سرشار از فیتوکمیکال‌ها است که نقش موثری در مهار رشد سلول‌های سرطانی دارد و مطالعه حاضر برای اولین بار اثر ضدسرطان آن را در کانسر مری نشان می‌دهد که به نوبه خود بی‌نظیر می‌باشد و به نظر می‌رسد استفاده از عصاره‌های این میوه، مکمل دارویی مناسبی در در مان سرطان‌های مری می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: سرطان، مری، آووکادو
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي