دوره 17، شماره 58 - ( خرداد 1386 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 71-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Vasheghani F, Atarod Z, Asghari F, Naghshvar F. Relationship Between Cervicovagind Ferritin Levels in 22-26 Weeks of Pregnant Women with Spontaneous Preterm Delivery. J Mazandaran Univ Med Sci 2007; 17 (58) :65-71
واشقانی فراهانی فرزانه، عطارد زلیخا، اصغری فاطمه، نقش وار فرشاد. بررسی رابطه بین سطح فریتین ترشحات سرویکوواژینال در خانم های باردار 22 تا 26 هفته با بروز زایمان پره ترم خود به خودی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1386; 17 (58) :65-71

سابقه و هدف: طبق نظر انجمن متخصصان زنان و زایمان در آمریکا، زایمان زودرس، به صورت تولد نوزاد قبل از 37 هفته کامل بارداری تعریف می شود. میزان بروز آن 8 تا 11 درصد می باشد. زایمان زودرس یکی از علل مهم مرگ و میر و بیمارگنی نوزادان به شمار می آید و از نظر سبب شناسی، عفونت تحت بالینی دستگاه تناسلی فوقانی، در بروز این مشکل، مطرح می باشد. هدف این مطالعه اندازه گیری فریتین دهانه رحم، به عنوان یک نشانگر التهابی و عفونی، در هفته22 تا 26 بارداری و بررسی رابطه مقدار آن با بروز زایمان زودرس خود به خودی در آینده می باشد.
مواد و روش ها: طی یک مطالعه مورد - شاهدی آشیان گرفته (nested case-control)، 300 خانم بارداربا حاملگی تک قلو در هفته های 22 تا 26 بارداری، وارد مطالعه شدند. میزان فریتین در ترشحات دهانه رحم با روش سنجش پرتو - ایمنی (Radio Immuno Assay) اندازه گیری شد، با پی گیری نمونه ها، 28 بیمار که زایمان زودرس داشتند در گروه مورد و 28 بیمار که زایمان ترم داشتند، در گروه شاهد قرار گرفتند. بیماران دو گروه همانند سازی شدند.سپس فریتین اندازه گیری شده بین 2 گروه با هم مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از برنامه نرم افزاری SPSS، آزمون T برای متغیرهای کمی و آزمون مربع کای برای متغیرهای کیفی استفاده شد.
یافته ها: میانگین فریتین در گروه مورد5/54±5ng/ml در برابر 36.39±1.59 در گروه شاهد (pv<0.001) می باشد. همچنین هرچه مقدار فریتین موضعی بیش تر باشد، زایمان زودرس در سن بارداری پایین تری رخ می دهد.
استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه، افزایش فریتین دهانه رحم در هفته 22 تا 26 بارداری به طور معنی داری با بروز زایمان زودرس خود به خودی، رابطه مثبت دارد.
واژه‌های کلیدی: زایمان زودرس- بارداری، فریتین
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |