دوره 22، شماره 2 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 2) 1391 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 115-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajighasemi F, Rezaeian F. Effect of isosorbide on matrix metalloproteinases activity of leukemic THP-1 and fibrosarcoma Wehi-164 cells in vitro. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (2) :108-115
حاجی قاسمی فاطمه، رضائیان فاطمه. اثر ایزوسورباید بر فعالیت ماتریکس متالوپروتئینازها در رده‌های سلولی فیبرو سارکومایی 164-Wehi و لوسمیک 1-THPدر شرایط آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (2) :108-115

سابقه و هدف: ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs یا Matrix metalloproteinases) گروهی از آنزیم‌های تجزیه کننده ماتریکس خارج سلولی هستند که نقش مهمی در التهاب، آنژیوژنز (رگ‌زایی)، رشد و متاستاز سرطان دارند. ایزوسورباید، به عنوان یک دهنده نیتریک اکساید donor (NO یا Nitric oxide) دارویی رایج در درمان بیماری‌های قلبی است. به علاوه، اثر مهار کنندگی ایزوسورباید بر رشد و متاستاز تومور و آنژیوژنز در in vivo نشان داده شده است. با توجه به نقش مهم MMPs در رشد، متاستاز و آنژیوژنز تومور و نظر به اثر مهاری ایزوسورباید بر رشد، متاستاز و آنزیوژنز تومور، در این مطالعه اثر ایزوسورباید بر فعالیت 2-MMP و 9-MMP در رده‌های سلولی سرطانی لوسمیک 1-THP و فیبروسارکومایی 164-Wehi در شرایط in vitro مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: سلول‌ها پس از کشت در محیط RPMI (Roswell Park Memorial Institute) کامل، در حضور PMA (Phorbol myristate acetate) (ng/ml 25) در مجاورت غلظت‌های مختلف ایزوسورباید دی نیترات (4/0، 04/0، 004/0 و 0004/0 میلی‌مولار) به مدت 24 ساعت انکوبه شدند. سپس فعالیت 2-MMP و 9-MMP در محیط کشت سلول‌ها به روش ژلاتین زایموگرافی مورد سنجش قرار گرفت. یافته‌ها: میزان فعالیت 2-MMP و 9-MMP در سلول‌های لوسمیک 1-THP و فیبروسارکومایی 154-Wehi در حضور غلظت‌های مختلف ایزوسورباید تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد نشان نداد. استنتاج: در این مطالعه، ایزوسورباید تأثیر معنی‌داری بر فعالیت 2-MMP و 9-MMP در سلول‌های لوسمیک 1-THP و فیبروسارکومایی 164-Wehi نشان نداد. احتمال می‌رود فعالیت ضد آنژیوژنز ایزوسورباید که توسط دیگران گزارش شده است، ناشی از مکانیسم(های) دیگر مستقل از ماتریکس متالوپروتئینازها باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی