دوره 23، شماره 109 - ( بهمن 1392 )                   جلد 23 شماره 109 صفحات 204-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zazouli M A, Belarak D, Karimnezhad F, Khosravi F. Removal of Fluoride from Aqueous Solution by Using of Adsorption onto Modified Lemna Minor: Adsorption Isotherm and Kinetics Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (109) :195-204
ززولی محمدعلی، بلارک داود، کریم نژاد فاطمه، خسروی فریده. حذف فلوراید از محلول های آبی با استفاده از بیومس اصلاح شده عدسک آبی: بررسی ایزوترم و سینتیک‌های جذب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (109) :195-204

سابقه و هدف: فلوراید در آب آشامیدنی بسته به غلظت می‌تواند بسیار مضر یا مفید باشد و مقادیر زیاد آن باعث بروز اثرات نامطلوب بهداشتی از جمله فلوروزیس دندانی و اسکلتی، ضایعات غدد درون ریز، غدد تیروئید وکبد می‌شود. در این مطالعه کارایی عدسک آبی در حذف فلوراید مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش‌ها: این تحقیق یک نوع مطالعه تجربی- آزمایشگاهی بود. ابتدا گیاه عدسک آبی جمع‌آوری شده و در فور در دمای 105 درجه سانتی‌گراد در مدت 24 ساعت خشک و با الک 18 تا 30 اینچ دانه‌بندی گردید. مقادیر pH، دوز جاذب، زمان تماس و غلظت‌های مختلف فلوراید مورد بررسی قرار گرفت و غلظت باقی مانده با استفاده با اسپکتروفتومتر در طول موج 570 نانومتر آنالیز شد. داده‌های جذب توسط ایزوترم‌های جذب و سنتیک‌ها شرح داده شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که با افزایش pH میزان حذف کاهش می‌یابد و pH بهینه برای جذب فلوراید 5 بود. افزایش زمان تماس و دوز جاذب منجر به افزایش کارایی حذف فلوراید می‌شود. داده‌‍‌های ایزوترم جذب سطحی نشان می‌دهد که جذب فلوراید از ایزوترم لانگمیر نوع 2 بهتر پیروی می‌کند. سینتیک جذب فلوراید بر روی عدسک اصلاح شده از مدل شبه درجه دوم تبعیت می‌کند. استنتاج: نتایج حاصل نشان داد که گیاه عدسک آبی می‌تواند به‌عنوان جاذب مؤثر و ارزان قیمت در حذف فلوراید از محلول‌های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست