دوره 23، شماره 110 - ( اسفند 1392 )                   جلد 23 شماره 110 صفحات 199-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

Oshagh M, Nazari Dashlibrun Y, Ebrahimi Saravi M, Bazargani A. Evaluation of Chlorhexidine and ZatariaMultiflora Essential Oil in Removing Streptococcus Viridans and Candida From the Surface of Removable Orthodontic Appliances: a randomized clinical trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 23 (110) :191-199
عشاق مرتضی، نظری داشلی برون یونس، ابراهیمی ساروی محمد، بازرگانی عبدالله. ارزیابی کلرهگزیدین و اسانس آویشن در حذف استرپتوکوک ویریدانس و کاندیدا از سطح دستگاه‌های ارتودنسی متحرک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (110) :191-199

سابقه و هدف: مواد ضد عفونی کننده طبیعی برای ضد عفونی خانگی دستگاه‌های ارتودنسی متحرک، می‌تواند جایگزین خوبی برای محلول‌های شیمیایی باشد. هدف این مطالعه، مقایسه کارایی اسانس آویشن، کلرهگزیدین 12/0 درصد و آب استریل (شاهد) در حذف کلنی‌های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس از سطح دستگاه‌های ارتودنسی متحرک آکریلی بود. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام گرفت که در آن 20 نفر شرکت داشتند و هر کدام یک دستگاه ارتودنسی متحرک را به مدت 7 شب متوالی استفاده کردند. بعد از استفاده، هر پلاک به سه قسمت مساوی تقسیم شد. دو نمونه از هر پلاک به صورت تصادفی با یکی از محلول‌های کلرهگزیدین یا اسانس آویشن اسپری و بعد از 10 دقیقه نمونه‌ها با آب شسته شدند. یکی از نمونه‌ها فقط با آب شسته شد (گروه شاهد). با استفاده از تکنیک‌های کشت میکروبی، تعداد کلنی‌های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس برای هر گروه شمارش گردید. آزمون‌های آماری Friedman و Wilcoxon برای تجزیه و تحلیل داده‌ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته‌ها: از نظر تعداد کلنی‌های کاندیدا و استرپتوکوک ویریدانس تفاوت معنی‌داری بین همه گروه‌ها مشاهده شد. مقایسه دو به دو نیز تفاوت معنی‌داری را بین گروه‌ها نشان داد. کلرهگزیدین به طور معنی‌داری مؤثرتر از اسانس آویشن بود و هر دو به صورت معنی‌داری بهتر از گروه شاهد عمل کردند. استنتاج: اسانس آویشن با غلظت و زمان استفاده شده در این تحقیق نمی‌تواند جایگزین خوبی برای کلرهگزیدین باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک