دوره 24، شماره 118 - ( آبان 1393 )                   جلد 24 شماره 118 صفحات 213-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Riahi A, Siamian H, Zareh A, Alizadeh Navaei R, Haghshenas M R. Quantitative Evaluation of Scientific Productions in Iran in Immunology and Microbiology Indexed in Scopus Database (2000-2012). J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :205-213
ریاحی عارف، صیامیان حسن، زارع امین، علیزاده نوایی رضا، حق شناس محمدرضا. ارزیابی کمی تولیدات علمی پژوهشگران ایران در حوزه‏های ایمنی‏شناسی و میکروب‌شناسی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس (2012-2000). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :205-213

سابقه و هدف: تولیدات علمی به عنوان شاخص بسیار مهمی از فعالیت‏های نظام علمی کشورها، امروزه در کانون توجه سیاست‏گذاران و تصمیم‏گیران در عرصه‏های ملی و بین‏المللی قرار گرفته است. بسیاری از تصمیم‏گیری‏ها در حوزه‏های تحقیق و توسعه، در دنیای امروز، بر مبنای تولیدات علمی کشورها صورت می‏گیرد. هدف از اجرای این پژوهش، بررسی میزان تولیدات علمی و نیز همکاری‏های علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه میکروب‌شناسی و ایمنی‏شناسی در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و در طی سال‏های 2012-2000 است. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر، پیمایشی- توصیفی و با رویکرد علم‏سنجی صورت گرفته است. ایران (وابستگی سازمانی)، ایمنی‏شناسی و میکروب‌شناسی( حوزه موضوعی) و2012-2000 (سال) در سه مرحله در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس جست وجو شده‌اند و مدارک و مقالات علمی پژوهشگران حوزه های فوق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند. اطلاعات به دست آمده از پژوهش توسط نرم افزار Excel و برای ترسیم نقشه‏ها از نرم‏افزار NodeXL استفاده شده است. یافته‌ها: سهم تولیدات علمی، پژوهشگران ایمنی‏شناسی و میکروب‌شناسی ایران، 7/2 درصد از کل تولیدات علمی ایران طی سال‏های 2012-2000 بوده است. دانشگاه‏های علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه تهران به عنوان پرکارترین مراکز و موسسات تولید کننده مدارک علمی شناخته شده‏اند. بخش قابل توجهی از این مدارک به زبان انگلیسی بوده و "افراد هسته" و "مجلات هسته" در حوزه‏های میکروب‌شناسی و ایمنی‏شناسی شناسایی شده‏اند. استنتاج: با عنایت به سهم تولیدات علمی، پژوهشگران ایمنی‏شناسی و میکروب‌شناسی ایران، نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد این حوزه موضوعی و نیز مشارکت و فعالیت بسیار بالای پژوهشگران حوزه‏های موضوعی مورد بررسی است. علاوه بر این، تعاملات و ارتباطات علمی با پژوهشگران سایر کشورها، تاثیرات زیادی در رشد و توانمند سازی پژوهشگران کشورمان خواهد داشت.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی