دوره 19، شماره 70 - ( خرداد و تیر 1388 )                   جلد 19 شماره 70 صفحات 75-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavana S, Panahi Y, Saed Moucheshi N, Beiraghdar F, Naderi E, Ala S. Assessment of cardiac troponin I in patients with pulmonary emboli and its relationship with right ventricular dysfunction. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (70) :72-75
توانا ساسان، پناهی یونس، ساعدموچشی نصراله، بیرقدار فاطمه، نادری ابراهیم، اعلا شهرام. سنجش مقادیر تروپونین ? قلبی در بیماران مبتلا به آمبولی حاد ریه و ارتباط آن با اختلال عملکرد بطن راست. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (70) :72-75

سابقه و هدف: شایعترین یافته در آمبولی ریوی نارسایی بطن راست است. هدف این مطالعه بررسی شیوع و مزیت تشخیصی تروپونین قلبی I در تشخیص بیماران مبتلا به نارسایی بطن راست بدلیل آمبولی ریه می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه روی 42 بیمار مبتلا به آمبولی ریوی در بیمارستان اکبتان شهر همدان انجام شد. اطلاعات لازم از طریق گرفتن شرح حال بیماران، انجام اکوکاردیوگرام و اسکن پرفیوژن ریوی جمع آوری شد و نمونه های خون بیماران به سرعت بعد از تشخیص آمبولی ریوی گرفته شد و تروپونین I با روش کروماتوگرافی اندازه گیری گردید.
یافته ها: تروپونین I در 2 مورد افزایش یافته بود، (بالای0.5mg/l ) و در 40 مورد (95.2 درصد) کمتر از 0.5mg/l بود. اختلال عملکرد بطن راست در 16 (38 درصد) بیمار مشاهده شد. علایم اکوکاردیوگرافیک اختلال عملکرد بطن راست در یک بیمار از دو بیمار با تروپونین I مثبت و در 15 بیمار از 40 بیمار (37.5 درصد) با تروپونین منفی مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین نارسایی بطن راست و سطح ترپونین I یافت نگردید.
استنتاج: بالا رفتن تروپونین I در آمبولی حاد ریه علیرغم شیوع پایین آن، نشان دهنده آن است که اندازه گیری تروپونین I نمی تواند به افتراق علل قلبی درد سینه از علل غیرقلبی آن و تشخیص اختلال عملکرد بطن راست کمک چندانی نماید.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |