دوره 21، شماره 81 - ( فروردين و اردیبهشت 1390 )                   جلد 21 شماره 81 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Âbbasinazari M, Fariborz Farsad B, Mostafa Âlavi S, Bakhshandeh H, Kharazmkia A, Âriaeinejad P. Comparison of Maastricht Index Between ICU Admitted Patients Receiving a Standard Enteral Feeding Product or Kitchen Made Enteral Feeding in a Teaching Hospital of Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (81) :54-60
عباسی نظری محمد، فریبرز فرساد بهرام، علوی سیدمصطفی، بخشنده هومن، خوارزم کیا علی، آریایی نژاد پگاه. مقایسه شاخص تغذیه ای ماستریخت در بیماران بستری بخش مراقبت های ویژه بین یک فرآورده استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه در یک بیمارستان آموزشی ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (81) :54-60

سابقه و هدف: شاخص ماستریخت یک پارامتر اندازه گیری وضعیت تغذیه در بیماران بستری می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه شاخص ماستریخت در بیماران بستری در ICU بین فرآورده های استاندارد تغذیه روده ای و فرآورده های تغذیه ای آشپزخانه ای دریک بیمارستان آموزشی طراحی گردید.
مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار تحت تغذیه روده ای به 2 گروه تقسیم شدند. بیماران بصورت تصادفی، Fresubin ® (یک محلول تغذیه روده ای استاندارد موجود در ایران) یا فرآورده تغذیه ایی آشپزخانه ای (ترکیب معمول در اغلب بیمارستان های ایران) دریافت کردند. در هر دو گروه از لوله نازوگاستریک جهت تغذیه استفاده شد. ارزیابی بیماران بر اساس شاخص ماستریخت در زمان پایه، 3 و 10 روز بعد از شروع تغذیه انجام شد.
یافته ها: 55 بیمار مطالعه را تکمیل نمودند. نتایج نشان داد که شاخص ماستریخت بین 2 گروه در نوبت اول (قبل از آغاز تغذیه وریدی) معنی دار نیست (P=0.5)، لیکن بین 2 گروه در نوبت های دوم و سوم بررسی، تفاوت معنی داری با هم مشاهده گردید (P<0.05 برای هر دو نوبت).
استنتاج: این مطالعه نشان می دهد بیمارانی که با محلول های استاندارد تغذیه شدند نسبت به کسانی که با فرآورده های ساخت آشپزخانه بیمارستان تغذیه شده اند از نظر وضعیت تغذیه شرایط بهتری دارند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |