دوره 15، شماره 48 - ( آبان 1384 )                   جلد 15 شماره 48 صفحات 57-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saderi H, Owlia P, Moghadam K, Bahar B, Faghih Zadeh S. Comparison of adenovirus viruria in bone marrow transplant patients before and after transplantation. J Mazandaran Univ Med Sci 2005; 15 (48) :51-57
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8-fa.html
صادری حوریه، اولیا پرویز، علی مقدم کامران، بهار بابک، فقیه زاده سقراط. مقایسه ترشح آدنوویروس در ادرار بیماران دریافت کننده مغز استخوان قبل و بعد از پیوند. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1384; 15 (48) :51-57

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-8-fa.html


چکیده:   (12604 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال های اخیر، مطالعه در زمینه اهمیت آدنوویروس ها در ایجاد عفونت و بیماری در افراد دریافت کننده پیوند مغز استخوان شروع شده است. به نظر می رسد این افراد به دلیل مصرف دارو برای جلوگیری از رد پیوند ، استعداد بیش تری برای عفونت آدنوویروسی داشته باشند. این مطالعه به منظور مقایسه شیوع ترشح آدنوویروس در ادرار قبل و بعد از پیوند صورت گرفت. همچنین ارتباط متغیرهای فردی بیماران (سن، جنس، علت و نوع پیوند) با میزان عفونت آدنوویروسی بررسی شد.
مواد و روش ها: از 20 آبان 1381 تا 22 خرداد 1382 در مرکز تحقیقات خون شناسی، تومورشناسی (Oncology) پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران 91 بیمار پیوند مغز استخوان دریافت نمودند که از این تعداد از 72 بیمار دو نمونه ادرار با روش فنل – کلروفرم و تغلیظ آن با استات سدیم و اتانول، آزمایش PCR با استفاده از بتونه های (Primers) تکثیر دهنده قطعه 134 جفت بازی در منطقه ژن هگزون همه آدنوویروس های انسانی انجام شد.
یافته ها: در 39 بیمار (54.2 درصد) قبل از پیوند و در 37 بیمار (51.4 درصد) در طی هفته چهارم بعد از پیوند، DNA آدنوویروس در ادرار بیماران نشان داده شد. هر دو نمونه ادرار قبل و بعد از پیوند در 21 بیمار منفی و در 25 بیمار مثبت بود، در حالی که در 14 بیمار فقط نمونه قبل از پیوند و در 12 بیمار فقط نمونه بعد از پیوند مثبت بود. آزمون آماری مک نمار (Mc Nemar) تفاوت معنی داری را بین نمونه های ادرار قبل و بعد از نظر ترشح آدنوویروس در ادرار نشان نداد. همچنین آزمون تی تفاوت معنی داری را بین متوسط سن افرادی که دارای آدنوویروس در ادرار بودند با افراد فاقد آن نشان نداد. آدنوویروس در ادرار افراد مذکر، دارای بدخیمی و پیوند از نوع آلوژن بیش تر دیده شد، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبودP<0.05)).
استنتاج: این بررسی افزایش عفونت آدنوویروسی را در بیماران دریافت کننده پیوند مغز استخوان نشان نداد. همچنین ارتباطی بین متغیرهای فردی و شیوع آدنوویروس در ادرار دیده نشد. مطالعه بیش تر در زمینه شیوع آدنوویروس در این بیماران برای جلوگیری از عواقب مرگ بار این عفونت ها با روش های پیشگیری و همچنین درمان با داروهای ضد ویروسی و یا قطع داروهای کاهش دهنده سیستم ایمنی توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: آدنوویروس، پیوند مغز استخوان، PCR
متن کامل [PDF 163 kb]   (2316 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb