دوره 21، شماره 85 - ( آذر و دی 1390 )                   جلد 21 شماره 85 صفحات 172-166 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaee M, Ghafari J, Zamani H, Fattahi S. Incomplete and Atypical Presentation of Kawasaki Disease: A Report of Four Cases and Review of Literature. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (85) :166-172
رضائی محمد صادق، غفاری جواد، زمانی حسن، فتاحی سعید. کاوازاکی ناکامل و تظاهر نامعمول : گزارش موارد و مرور مقالات. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (85) :166-172

بیماری کاوازاکی یک واسکولیت حاد تب دار دوره کودکی است.که به دو فرم معمول و غیرمعمول بروز می‌نماید. جدی‌ترین عارضه کاوازاکی درگیری عروق کرونر قلب می باشد که در صورت عدم درمان به هنگام و مناسب تا 25 درصد بیماران عارضه‌دار می‌شوند. بروز این عارضه در موارد تظاهر غیرمعمول بیشتر می‌شود. درمان به هنگام و مناسب سبب کاهش موارد عارضه به حدود 2 تا 4 درصد خواهد شد. هدف مقاله حاضر گزارش چهار بیمار که تظاهر نادر این بیماری را نشان دادند، می‌باشد که شامل : شیر خوار18 ماهه که با تب طول کشیده و علائم آتیپیک به همراه تورم 10×5 سانتی متر در ناحیه میانی قفسه سینه، شیر خوار 12 ماهه با تب 7 روزه بدون علایم دیگر که در اکوکاردیوگرافی درگیری کرونر داشت، و دو کودک 4 و 12 ساله که با تشخیص آپاندیسیت بستری و نهایتاً کاوازاکی به همراه درگیری کرونر تشخیص داده شدند. در این بیماران شکل غیر معمول بیماری باعث اشتباه در تشخیص و طولانی شدن روند تشخیص شد. لذا توصیه می‌شود با توجه به افزایش موارد غیرمعمول بیماری کاوازاکی و احتمال ضایعه عروق کرونری در موارد تب بیش از 5 روز بدون دلیل بالینی خاص، بیماری کاوازاکی غیرمعمول نیز در تشخیص افتراقی بیماری قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |