دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 99-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokoohi R, Mahmoudi M M, Aazami Ghilan R. Efficiency of Magnetic Nanoparticles Modified with Sodium Alginate for Removal of Bisphenol A from Aqueous Solutions Using heterogeneous Fenton Process. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :88-99
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9961-fa.html
شکوهی رضا، ملا محمودی محمد، اعظمی گیلان رؤیا. مطالعه کارایی نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده با آلژینات سدیم در حذف بیس فنل A از محیط‌های آبی با استفاده از فرآیند فنتون هتروژن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :88-99

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9961-fa.html


چکیده:   (5937 مشاهده)

سابقه و هدف: بیس فنل A مادهای استروژنیک است که میتواند سبب ایجاد اختلال در عملکرد غدد درون‌ریز شود و به دلیل استفاده فراوان از آن در صنعت، به‌طور گستردهای به منابع آب راه پیدا میکند. هدف این مطالعه، سنتز نانو ذرات مغناطیسی اصلاح شده با آلژینات سدیم و تعیین کارایی آن در حذف بیس فنل A از محیطهای آبی با استفاده از فرآیند فنتون هتروژن بود.

مواد و روشها: در این مطالعه ، مهره های مغناطیسی آلژینات سدیم با استفاده از فناوری نانو و با روش ترکیب شیمیایی ساخته و کارایی آن در حذف بیس فنل A در رآکتور ناپیوسته در مقیاس پایلوت ارزیابی شد. علاوه‌براین، تأثیر عامل‌های محیطی، شامل pH، زمان واکنش، دوز کاتالیست، غلظت اولیه بیس فنل A و غلظت H2O2 بر کارایی حذف بیس فنل A  بررسی شد. غلظت بیس فنل A در نمونهها، با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری و برای تعیین ویژگی نانوذرات اصلاح شده از پراش اشعه ایکس استفاده شد.

یافتهها: در این مطالعه نانوذرات مغناطیسیِ اصلاح شده با آلژینات سدیمِ سنتز شده، کاملاً خاصیت مغناطیسی داشته است و تحلیل XRD، وجود Fe3O4 را تأیید می‌کند. نتایج مطالعه نشان داد که بیشترین بازده حذف بیس فنل A در 5 =pH، زمان واکنش 120 دقیقه، دوز کاتالیست 5 گرم در لیتر و غلظت اولیه 20 میلی‌گرم در لیتر به دست آمده که، در حدود 95 درصد است.

استنتاج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که نانوذرات مغناطیسی اصلاح شده با آلژینات سدیم در فرایند اکسیداسیون فنتون هتروژن برای حذف بیس فنل A کارایی قابل توجهی دارند.

متن کامل [PDF 417 kb]   (2659 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb