دوره 28، شماره 166 - ( آبان 1397 )                   جلد 28 شماره 166 صفحات 186-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodayari Z, Seidmohammadi A, Leili M, Asgari G. Performance Evaluation of Column Packed with Sucrose Modified Pumice in Removal of Metronidazole from Aqueous Solutions. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (166) :170-186
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10659-fa.html
خدایاری زیبا، صید محمدی عبدالمطلب، لیلی مصطفی، عسگری قربان. بررسی عملکرد پامیس کربنه شده در ستون بستر ثابت با جریان رو به بالا در حذف آنتی بیوتیک مترونیدازول از آب های آلوده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (166) :170-186

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10659-fa.html


چکیده:   (2650 مشاهده)
سابقه و هدف: برای طراحی یک فرآیند جذب سطحی در مقیاس صنعتی لازم است تا مدل‌سازی و شبیه‌سازی دقیقی از رفتار دینامیکی سیستم جذب سطحی بستر ثابت صورت گیرد. بر همین اساس این مطالعه با هدف بررسی عملکرد ستون بستر ثابت با پامیس اصلاح شده با ساکاروز درحذف آنتی‌بیوتیک مترونیدازول صورت گرفته است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی جاذب مورد نیاز برای حذف مترونیدازول از سنگ پامیس تهیه شد. برای اصلاح پامیس از ساکاروز استفاده شد. در این مطالعه، راکتور آزمایشگاهی استفاده شده به شکل استوانه و به طول 20 سانتی متر و قطر 2 سانتی متر بود. در بررسی عملکرد بستر ثابت در حذف مترونیدازول تاثیر pH، غلظت، زمان تماس بستری بر منحنی شکست مورد بررسی قرار گرفت. در تحلیل منحنی شکست حذف مترونیدازول از مدلهای توماس و آدامز بوهارت استفاده شد.
یافتهها: نتایج تعیین سطح پامیس اصلاح شده نشان داد که سطح پامیس اصلاح شده به ازای هر گرم از جاذب از 4/8 به 35 افزایش یافت. نتایج بررسی تأثیر pH و غلظت نشان داد با کاهش pH و غلظت آلاینده ورودی زمان کارکرد بستر افزایش می‌یابد. نتایج بررسی مدل با مدل‌های آدامز بوهارت و توماس نشان داد مدل توماس مطابقت بیشتری با داده‌های حاصل از آزمایش دارد.
استنتاج: با توجه به داده های مدل، میتوان از مدل توماس برای طراحی و تعیین میزان جاذب در شرایط واقعی استفاده کرد و از فرآیند ستون بسترثابت با پامیس کربنه شده میتوان به عنوان یک روش کارآمد در حذف آنتیبیوتیکها از آب استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 1136 kb]   (1054 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb