دوره 27، شماره 158 - ( اسفند 1396 )                   جلد 27 شماره 158 صفحات 86-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6957 مشاهده)

سابقه و هدف: سرطان پستان دومین علت رایج مرگ ناشی از سرطان است که شایعترین کانسر متاستاز دهنده به کبد میباشد.رادیوفرکوئنسی (RFA) روشی جدید برای متاستازهای کبدی است. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر RFA بر تومورهای متاستاتیک پستان به کبد بوده است.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، تعداد 52 بیمار مبتلا به متاستاز کبد با منشاء پستان که تعداد متاستاز کمتر از 5 عدد و اندازه آن کمتر از 5 سانتی متر داشتند وارد مطالعه شدند و در دو گروه مورد (درمان با کموتراپی همراه با RFA) و گروه شاهد(فقط شیمی درمانی) قرار گرفتند. بیماران از لحاظ وضعیت تومور کبدی باقیمانده، تغییر اندازه و عوارض درمان مورد بررسی قرار گرفتند. دادهها با نرم افزار SPSS 20 آنالیز آماری شدند.
یافتهها: بیشترین فراوانی سایز توده مربوط به تودههای 2تا4 سانتیمتری با تعداد 33 توده و پس از آن 23 توده با سایز 4تا5 سانتیمتر بود. 35 بیمار (3/67درصد) یک تومور قبلی داشتند. در 5/11درصدموارد بروز تومور جدید اتفاق افتاد و 4/65درصد افراد یک توده بعد از درمان داشتند.تودههای کبدی در 9/76درصد بیماران تحت درمان با RFA کنترل شدند که به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد بود ( 0001/0p< ).
استنتاج: مطالعه حاضر نشان داده است که روش RFA یک روش کارآمد و بی خطر در درمان متاستازهای کبدی از کارسینومای پستان میباشد و اثر سینرژیکی به سزایی در بهبود بیماران دریافت کننده رژیم شیمی درمانی خوراکی داشته است.
 

متن کامل [PDF 330 kb]   (2031 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: رادیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.