دوره 28، شماره 161 - ( خرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 161 صفحات 23-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri M, Jamialahmadi K, Kalalinia F. Expression of Oncoprotein Gankyrin in Drug Resistant and Sensitive Cancer Ovarian and Gastric Cancer Cell Lines . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (161) :12-23
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10158-fa.html
طاهری مریم، جامی الاحمدی خدیجه، کلالی نیا فاطمه. بررسی میزان بیان اونکوپروتئین گانکیرین در رده های سلولی سرطان تخمدان و معده مقاوم و حساس به داروهای ضد سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (161) :12-23

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-10158-fa.html


چکیده:   (3961 مشاهده)

سابقه و هدف: بروز فنوتیپ مقاومت چند دارویی از مهم‌ترین دلایل ناکارآمد بودن رژیم‌های شیمی درمانی است. گانکیرین از معدود پروتئین های انکوژنی است که به عنوان تنظیم‌کننده منفی مسیرهای مهم سرکوبگر تومور نقش مهمی را در پیشبرد روند سرطانی شدن سلول‌ها ایفا می‌نماید. در این مطالعه، در یک غربالگری اولیه به مقایسه میزان بیان پایه گانکیرین در سلول های مقاوم به داروی سرطان تخمدان و معده انسانی با سلول‌های والد حساس به دارو، پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، میزان بیان انکوپروتئین گانکیرین در سطح mRNA و پروتئین در رده‌های سلولی مقاوم به دارو با بیان آن در رده‌های سلولی والد حساس به دارو به ترتیب با استفاده از تکنیک‌های Real Time RT-PCR و Western Blotting مقایسه شد.
یافتهها: نتایج به دست آمده نشان‌دهنده کاهش معنیدار بیان گانکیرین در سلول‌های سرطان تخمدان مقاوم به دارو (A2780/RCIS بیان‌کننده ترانسپورترهای مقاومت داروییMRP2 ) (00/0p=) در مقابل رده سلولی والد حساس به دارو در سطح mRNA بود (240/0p=). هم‌چنین بیان گانکیرین در رده‌های سلول سرطان معده مقاوم (EPG85-257/RDB بیان‌کننده ترانسپورترهای مقاومت دارویی MDR 1) در سطح mRNA و پروتئین کمتر از سلول والد حساس به داروی آن بود.
استنتاج: در مجموع نتایج این تحقیق نشان‌دهنده ارتباط معکوس بین میزان بیان گانکیرین با بروز فنوتیپ مقاومت دارویی از طریق افزایش بیان پمپ‌های ترانسپورتر دارویی بود. لذا، این فرضیه پیشنهاد می‌شود که افزیش بیان‌ترانسپورترهای دارویی می‌تواند مهارکننده خواص مهاجم تومورزا در سلول‌های سرطانی باشد.

متن کامل [PDF 773 kb]   (1491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb