دوره 28، شماره 162 - ( تیر 1397 )                   جلد 28 شماره 162 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (352 مشاهده)
<span dir="RTL" style="font-size: 14.0pt;line-height:115%;font-family:" b="" nazanin";mso-ascii-font-family:"times="" new="" roman";="" mso-fareast-font-family:calibri;mso-hansi-font-family:"times="" mso-ansi-language:en-us;mso-fareast-language:en-us;mso-bidi-language:fa"="" lang="FA">سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا 3  و ویتامین E ازطریق ویژگی آنتیاکسیدانی، کاهش ترومبوز، متابولیسم لیپید و التهاب دارای اثرات حمایتی بر خلاف بیماریهای قلبی و عروقی میباشند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف این مکملها بر پروفایل لیپیدی  در بیماران قلبی بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده روی 62 بیمار مرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب صورت گرفت که به سه گروه شامل 22 نفر در گروه دریافتکننده اسید چرب n-3 (EPA:720mg, DHA:480mg) و 20 نفر در گروه دریافت کننده توام n-3 و ویتامین E VitE(400IU), (EPA:720mg,DHA:480mg) و 20 نفر در گروه دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته تقسیم شدند، انجام شد. اطلاعات عمومی و یادآمد 24 ساعته خوراک و میزان فعالیت بدنی ثبت و پروفایل لیپیدی سرم اندازهگیری شد. دادههای بررسی مصرف با Nutritionist IV و دادههای آماری با استفاده از ANOVA ، تی زوج و کای 2 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: مکمل یاری با امگا 3 و توام امگا3 و ویتامین E سبب کاهش معنیداری در سطح تریگلیسیرید سرم در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه گردیده است و اختلاف این تغییرات با آزمون(ANCOVA) ، پس از حذف اثر متغیرهای مخدوش گر دور کمر به دور باسن (WHR)، بافت چربی، بدون چربی و BMI ، hsCRP معنیدار شد (بهترتیب 008/0 p=و 003/0p=).
استنتاج: این مکمل یاری، مکمل یاری بدون تاثیر بر سطوح کلسترول تام، LDL-C و HDL-C سبب کاهش سطح تریگلیسرید نسبت به گروه کنترل شد.
 
 
متن کامل [PDF 990 kb]   (158 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه