دوره 28، شماره 170 - ( اسفند 1397 )                   جلد 28 شماره 170 صفحات 73-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallahi M, Karimpour H, AminiSaman J, Mohammadi S, Sharifi A, Jahanbakhsh A, et al . Effect of Eucalyptus Incense on Prevention of Early and Late Ventilator-associated Pneumonia: A Randomized Controlled Double-blinded Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 28 (170) :64-73
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11633-fa.html
فلاحی مسعود، کریم پور حسنعلی، امینی سامان جواد، محمدی سعید، شریفی اعظم، جهانبخش علیرضا، و همکاران.. تأثیر بخور اکالیپتوس در پیشگیری از عفونت ریوی زودرس و دیررس در ارتباط با تهویه مکانیکی: یک کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دو سوکور . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (170) :64-73

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-11633-fa.html


چکیده:   (36780 مشاهده)
سابقه و هدف: پنومونی وابسته به ونتیلاتور یک عارضه شایع، جدی و پرهزینه در بخش مراقبتهای ویژه است که رتبه اول عفونت های بیمارستانی را به خود اختصاص میدهد. از این‌رو، انجام مداخلات لازم جهت پیشگیری از آن لازم و ضروری به نظر می رسد. گیاه اکالیپتوس دارای خواص آنتی‌بیوتیکی می باشد، لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات بخور اکالیپتوس در پیشگیری از پنومونی در بیماران دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در بخش مراقبتهای ویژه است.
مواد و روشها: این مطالعه کار آزمایی بالینی دو سو کور بر روی 100 بیمار دارای لوله تراشه و تحت ونتیلاتور در دو گروه و در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا شهر کرمانشاه انجام شد. در گروه مداخله (۵۰n=) مقدار 4 سی‌سی از محلول اکالیپتوس 2 درصد با 6 سی‌سی آب مقطر و در گروه کنترل (۵۰n=) 10 سی‌سی آب مقطر روزی سه بار از طریق کیت نبولایزر متصل به دستگاه­های تهویه مکانیکی داده شد. نتایج دو گروه در مورد میزان عفونت ریوی زودرس و دیررس بر اساس معیار CPIS با استفاده از آزمون های کای دو و تی تست مقایسه شدند.
یافتهها: میزان بروز پنومونی زودرس و دیررس در گروه مداخله کم تر از کنترل بود، این کاهش به‌صورت معنی­دار در پنومونی دیررس مشاهده شد (01/0=p). شروع زمان پنومونی ناشی از تهویه مکانیکی به‌صورت معنی‌داری در گروه مداخله دیرتر از گروه کنترل بود (01/0=p).
استنتاج: با توجه به نتایج پژوهش، اکالیپتوس به‌عنوان یک درمان پروفیلاکسی یا تأخیر در بروز عفونت ریوی در بیماران تحت ونتیلاتور مؤثر است. استفاده از این گیاه به شکل بخور در بیماران دارای لوله تراشه پیشنهاد می‌شود.
 
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 2N2017010727819IRCT
متن کامل [PDF 773 kb]   (3204 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb