دوره 16، شماره 54 - ( آبان 1385 )                   جلد 16 شماره 54 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafiee B, Riyahi Alam N, Bolori B, Aqabiyan M, Hashemi H, Rahimi S et al . Optimization of brain MRA with contrast injection in 1.5 T field. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (54) :27-34
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-131-fa.html
رفیعی بهروز، ریاحی عالم نادر، بلوری بهرام، عقابیان محمدعلی، هاشمی حسن، رحیمی سیدعلی و همکاران.. بهینه سازی نگاره های MRA مغز با استفاده از ماده کنتر است زا در میدان مغناطیسی 1.5 تسلا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (54) :27-34

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-131-fa.html


چکیده:   (15010 مشاهده)
سابقه و هدف: برای انجام آنژیوگرافی با استفاده از رزونانس مغناطیسی (Magnetic Resonance Angiography) MRA از مغز با توجه به وضعیت خاص شریا‌ن ها و وریدهای آن که دارای سرعت های متفاوت خون است، نه تنها باید در انتخاب پارامترهای تصویربرداری دقت خاصی داشت، بلکه باید موقعیت تشریحی عروق مورد مطالعه را نیز در نظر گرفت؛ به نحوی که به علت سرعت آهسته جریان خون در سیستم وریدی و شریان های کوچک در مغز استفاده از ماده شبه مغناطیس (Paramagnet) پیشنهاد می شود. به همین علت در این مطالعه بهینه سازی پارامترهای تصویربرداری عروق مغزی با استفاده از مواد کنتراست زا در میدان مغناطیسی 1.5 تسلا برای اولین بار در ایران مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: برای بهینه سازی نگاره ها به دنبال به دست آوردن T1 تقریبی خون پس از تزریق بر اساس مقدار mmol/kg 0.1 در ms 1200 و 900 ، 600 ، 300 =T1 مقدار سیگنال نسبی برای زمان اکو ms 7 TE= و زمان تکرار 20 ms=TR به دست آمده و نشان داد که با کاهش T1 مقدار زاویهارنست و شدت نشان نسبی افزایش می یابد. سپس با استفاده از پارامترهای زمان اکو ms 7 TE= ، زمان تکرار 20 ms=TR‌و درجه انحراف 30، 20،10=FA (Flip Angle) تصاویر بدون تزریق و در حال تزریق در سه گروه پنج نفره داوطلب به دست آمد. پس از اندازه گیری سیگنال در نواحی شریان کاروتید، شریان میانی مغز، سیستم وریدی و انحراف ‌معیار در هوا مقدار C/N (Contrast to Noise) محاسبه شد. با توجه به اندازه گیری های انجام شده زاویه انحراف 20 درجه دارای بالاترین مقدار C/N بود.در مرحله نهایی با استفاده از پارامترهای ([TR/TE/FA] 20ms/7ms/20?) و زمان اسکنچهار دقیقه تصاویر بدون تزریق، در حال تزریق و 15 دقیقه پس از تزریق در 20 بیمار داوطلب تهیه و مقدار C/N محاسبه شد.
یافته ها: پس از انجام آزمون های آماری مناسب، بالاترین مقدار C/N در تصاویر در حال تزریق دیده شد. برای اطمینان از معنی دار بودن تفاوت میانگین ها با استفاده از آزمون آماری t دانشجو C/N تصاویردو بهدو با یکدیگر مقایسه شدند. برای بررسی بالینی پس از تهیه تصاویر بر روی فیلم تعداد یک وریدو دو شریان که C/N آن اندازه گرفته شد بر اساس پنج درجه کیفی تعریف شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
استنتاج: تزریق ماده شبه مغناطیس ایجاد کننده تضاد در مشاهده بهترشریان هایریز و وریدها موثر بود. زیرا این عروق دارای جریان خون کمی بوده و با توجه به تعداد پالس RF (Radio Frequency)که دریافت می‌کنند C/N قابل توجهی ندارند، ولی پس از تزریق ماده شبه مغناطیسی و کاهش T1 خون و انتخاب پارا مترهای متناسب با آن مقدار C/N افزایش می یابد.
متن کامل [PDF 586 kb]   (4207 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb