دوره 30، شماره 185 - ( خرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 185 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2003 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش در تعداد میکروارگانیسمهای دهانی سبب کاهش پوسیدگی دندانها میشود. باکتری درمانی، مانند استفاده از باکتریهای پروبیوتیک، یک روش جایگزین برای درمان عفونتهای ناشی از میکروارگانیسمها است. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی دو میکروارگانیسم شایع دهانی به نامهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس بود.
مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) دوغهای پروبیوتیک و معمولی و قطر هاله عدم رشد باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فکالیس در حضور هر دو نوع دوغ، بترتیب به روش میکروبراث دایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت.آنالیز دادهها با استفاده از SPSS 22 و آزمون منویتنی انجام شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه حاکی از وجود اختلاف آماری معنیدار حداقل غلظت بازدارندگی از رشد دو نوع دوغ مورد استفاده بر علیه انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس بود (002/0(P=، درحالیکه این میزان در دوغ معمولی بیشتر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله عدم رشد استرپتوکوکوس موتانس (061/0(P= و انتروکوکوس فکالیس (99/0(P= در حضور دو نوع دوغ مورد آزمایش، تفاوت معناداری نداشت.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه دوغ پروبیوتیک بیشتر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس موتانس میباشد و شاید بتوان آن را بهعنوان یک عامل پیشگیریکننده از بیماریهای دهان و دندان در نظر گرفت.
متن کامل [PDF 391 kb]   (814 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.