دوره 29، شماره 181 - ( بهمن 1398 )                   جلد 29 شماره 181 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2482 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه سلول های بنیادی خونساز (HSC) خون بند ناف به دلیل مزایایی چون، در دسترس بودن، توانایی خود نوسازی، تکثیر و تمایز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. محدویت اصلی در استفاده از این سلولها، تعداد کم آن ها در واحد حجم خون بند ناف می باشد. جهت غلبه بر این محدودیت، کشت توام سلولهای خونساز و مزانشیمی (MSCs ) مشتق از خون بند ناف یک راهکار کاربردی می باشد. این مطالعه با هدف تکثیر HSC خون بند ناف به صورت همکشتی با سلولهای مزانشیمی مشتق از خون بند ناف بر روی محیط سه بعدی پلیاللاکتیک اسید پوشیده شده (PLLA) با پروتئین فیبرونکتین می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پس از جداسازی سلول های CD133+ با استفاده از تکنیک MACS، تایید خلوص سلول ها با استفاده از فلوسایتومتری انجام شد. سپس سلول ها بر روی بستر نانوالیاف PLLA کونژوگه با فیبرونکتین (PLLA-Fn ) در حضور MSCs (گروه 1)، داربست نانوفیبری PLLA در حضور MSCs (گروه 2) و داربست PLLA (گروه 3 ) کشت داده شدند. میزان تکثیر، قدرت کلنی‌زایی و میزان زیست سازگاری سلول ها به ترتیب با استفاده از لام هموسیتومتر، تست سنجش کلنی (CFU assay ) و تست MTT در گروه های نامبرده مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: سلولهایی که بر روی داربست PLLA-Fn به صورت توام با MSCs کشت شدند (گروه 1). میزان بیشتری از نشانگر بنیادینگی +CD133 را نسبت به گروه های دیگر دارا می باشند. همچنین قدرت کلنی‌زایی و میزان زیست سازگاری در این گروه در مقایسه با سایر گروهها، افزایش معناداری به همراه داشت (05/0 < P ).
استنتاج: نتایج این مطالعه، بهینه بودن سیستم کشت سه بعدی پوشش داده شده با فیبرونکتین به صورت هم کشتی با سلول های مزانشیمی را جهت تکثیر سلولهای CD133+ با حداقل میزان تمایز اثبات نمود.
متن کامل [PDF 462 kb]   (1174 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.