دوره 30، شماره 189 - ( مهر 1399 )                   جلد 30 شماره 189 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motafeghi F S, Ebrahimzadeh M A, Karbalaei P, Mohammadi H. Effect of Gallic Acid on Reactivation of Acetylcholinesterase and Butyrylcholinesterase Inhibited by Diazinon in Vitro and in Vivo. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (189) :1-13
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13739-fa.html
متفقی فرزانه السادات، ابراهیم زاده محمدعلی، کربلایی پگاه، محمدی حمید رضا. بررسی تاثیر گالیک اسید بر فعالسازی مجدد آنزیم استیل کولین استراز و بوتیریل کولین استراز مهار شده با سم دیازینون: مطالعه درون تنی و برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (189) :1-13

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-13739-fa.html


چکیده:   (1839 مشاهده)
سابقه و هدف: دیازینون یک حشره کش ارگانوفسفره است که بعد از متابولیزه شدن به آنزیم استیل کولین استراز متصل شده و آن را غیر فعال می نماید. گالیک اسید یک ترکیب پلی فنولی است و دارای خاصیت نوکلئوفیل میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر گالیک اسید بر فعالسازی مجدد آنزیم استیل کولین و بوتیریل کولین استراز مهار شده با سم دیازینون در موش سوری و گلبول قرمز انسانی میباشد.
مواد و روشها: دراین مطالعه موشها به گروه های کنتـرل، دیـازینون (80 میلیگرم بر کیلوگرم)، آتروپین (20 میلیگرم بر کیلوگرم)، پرالیدوکسیم (20 میلیگرم بر کیلوگرم) و گالیک اسید (50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. میزان فعالیت آنزیم کولین استراز بعد از 3 و 24 ساعت در سرم و اریتروسیت موش ها و همچنین در مطالعه In vitro مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میزان فعالیت آنزیمهای کولین استراز در زمان های 3 و 24 ساعت در سرم و اریتروسیت در مطالعات in vivo و in vitro به صورت معنیداری در گروههای دریافت کننده دیازینون نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (0001/0< P)، در حالی که درمان همزمان آتروپین، پرالیدوکسیم و گالیک اسید به طور معنیداری باعث افزایش فعالیت آنزیمهای کولین استرازی نسبت به گروه دیازینون شد (0001/0< P).
استنتاج: تجویز همزمان آتروپین و گالیک اسید به همراه پرالیدوکسیم، مهار فعالیت آنزیمهای کولین استرازی ناشی از دیازینون را کاهش و بازسازی آنزیمها را نیز بهبود میبخشد. فعال سازی مجدد آنزیمها توسط گالیک اسید میتواند ناشی از گروههای هیدروکسیل در ساختار این ترکیب باشد.
متن کامل [PDF 736 kb]   (1250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb