دوره 29، شماره 180 - ( دی 1398 )                   جلد 29 شماره 180 صفحات 164-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2513 مشاهده)
سابقه و هدف: نظام غذایی شرایطی را فراهم میکند که مصرفکننده برای انتخاب مواد غذایی، تهیه غذا و مصرف آن تصمیم میگیرد. این مقاله مروری، مراحل شناسایی گزینههای سیاستی برای نیل به هدف تغذیه سالم در یک نظام غذایی را مرور میکند که میتوان برای تغییر سیاستی از آنها بهره برد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری سیستماتیک پس از تبیین سؤال تحقیق و تعیین واژههای کلیدی،‌ جستجو در پایگاههای اطلاعاتی مانند Google Scholar ‌و ISI web of Knowledge، PubMed، SCOPUS، ScienceDirect،Springer ، ProQuest، Ovid، Magiran، Irandoc، Iranmedex با استفاده از کلیدواژههای (Food and Nutrition Policy)، (Evidence)،‌ (Food system)، (Sustainability)، (Healthy food) و (Sustainable food and nutrition system) و معادل فارسی آنان از سال  2018-2000 صورت گرفت. معیارهای ورود شامل مطالعاتی بودندکه راهکارهایی را مناسب با هدف مطالعه به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه می دادند.
یافتهها: برای نیل به هدف سیاست گذاری آگاه بر شواهد در راستای پایداری نظام غذا و تغذیه، چهار مرحله مورد توجه قرار میگیرد که شامل انجام تحلیل وضعیت، به تصویر کشیدن چشم انداز سیاستی، تحلیل چارچوب سیاستی و تغییر سیاست است.
استنتاج: نظام غذا، بستری است که انتخابهای غذایی افراد را شکل میدهد. از این رو، سوق دادن نظام غذایی به برقراری تغذیه سالم و در حد توان اقتصادی افراد از مهمترین عوامل اثرگذار بر انتخاب غذای سالم است. در ضمن ضروری است که فرآیند تغییر رفتار انتخاب غذا در جامعه ایرانی نیز با توجه به الگوهای فرهنگی و اجتماعی جامعه ما انجام شود.

 
متن کامل [PDF 440 kb]   (1437 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.