دوره 30، شماره 184 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 30 شماره 184 صفحات 125-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eslamijouybari M, Amini M, Esfahani Z, Asadollahpour A, Hosseini S, Hosseinzadeh M H. Knowledge, Attitude and Performance of Community Pharmacists towards Prescriptions in Mazandaran Province, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (184) :119-125
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14254-fa.html
اسلامی جویباری محمد، امینی مینا، اصفهانی زینب، اسداله پور عاطفه، حسینی صبا، حسین زاده محمدحسین. بررسی دانش، نگرش و عملکرد داروسازان در برخورد با نسخ دارویی در استان مازندران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (184) :119-125

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-14254-fa.html


چکیده:   (2256 مشاهده)
سابقه و هدف: داروها یک بخش مهم و ضروری برای خدمات سلامت در همه جوامع محسوب میشوند و داروسازان، نقش مهمی در خدمات سلامت ایفا میکنند. با توجه به فقدان مطالعهای جامع در خصوص دانش، نگرش و عملکرد داروسازان استان مازندران در برخورد با نسخ دارویی، برآن شدیم تا مطالعهای در این مورد، با هدف برآورد وضعیت موجود جهت پیدا کردن کاستیها و نحوه عملکرد داروسازان صورت گیرد.
مواد و روشها: این پژوهش، یک مطالعه مقطعی است. 179 داروخانه در این مطالعه وارد شدند و جامعه آماری از بین داروسازان شاغل در داروخانههای سطح استان مازندران به صورت تصادفی انتخاب شده است. جهت انجام این مطالعه بیمار فرضی با نسخه از پیش آماده شده به داروخانه مراجعه کرده و براساس فلوچارت و پرسشنامهای مدون، نحوه عملکرد داروساز در برابر مواردی نظیر مشاوره دارویی، تداخلات دارویی و عوارض جانبی موجود در نسخه مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از 179 داروخانه مورد بررسی در154 داروخانه (86 درصد) داروساز حضور داشته است و در 67 داروخانه (37 درصد) مشاوره دارویی داده شد. 157 داروخانه (88 درصد) اقلام دارویی را صحیح تحویل دادند و در 166 داروخانه (93 درصد) دستور کاملاً صحیح و مطابق با نسخه بر روی داروها درج شده است.
استنتاج: داروسازان در داروخانهها بیشتر به یکی ازمسئولیتهای خود یعنی تحویل صحیح دارو و دستور مصرف آن تمرکز دارند و به مشاوره دارویی، مدیریت عوارض دارویی و تداخلات دارویی کمتر میپردازند. به نظر میرسد برگزاری کلاسهای آموزشی و بازآموزی جهت گروه هدف داروسازان میتواند منجر به افزایش آگاهی و دانش داروسازان شود.
متن کامل [PDF 489 kb]   (737 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb