دوره 16، شماره 55 - ( آذر 1385 )                   جلد 16 شماره 55 صفحات 71-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh A, Etemadi Nezhad S, Mohammadpour R. Comparison of measured spirometric values of nonsmoker healthy adults in Sari city with some standard predicted equations. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (55) :65-71
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-153-fa.html
علی زاده احمد، اعتمادی نژاد سیاوش، محمدپور تهمتن رضاعلی. مقایسه مقادیر اسپیرومتری اندازه گیری شده افراد سالم بالای 18 سال با استانداردهای جهانی در ساکنین شهر ساری، سال 1380. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (55) :65-71

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-153-fa.html


چکیده:   (12586 مشاهده)
سابقه و هدف: پیشرفت های تکنولوژی اسپیرومتری را به یک وسیله قابل اعتماد، نسبتا ساده و در دسترس جهت تشخیص و پیگیری اختلالات ریوی تبدیل نموده است. یکی از مسایل بنیادین دراستفاده از این آزمون، مقایسه مقادیر به دست آمده از شخص با مقادیر استاندارد می باشد. مقادیراستاندارد تحت تاثیر فاکتورهای متعددی قرار دارد به طوری که امروزه تاکید می شود که هر مرکز این مقادیر را با مطالعه بر روی افراد سالم منطقه خود به دست آورد. بنابراین محققین شاخص های مهم اسپیرومتری افراد سالم ساکن شهر ساری (FVC-FEV1-FEV1/FVC-FEF25-75) را با چند استاندارد جهانی (ITS-Eccs-Knudson-Morris) مقایسه کرده تامشخص گردد با کدام یک از آنها مطابقت بیش تری دارد.
مواد و روش ها: پس از برآورد تعداد نمونه با روش نمونه گیری تصادفی، 507 نفر از ساکنین شهر ساری انتخاب شدند. ابتدا مشخصه های دموگرافیک نمونه ها ثبت و سپس با دستگاه اسپیرومتر مدل fukuda sangyo ساخت کشور ژاپن، آزمون اسپیرومتری بر اساس معیارهای ATS صورت گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های زوجی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین پارامترها در مردان بیش تر از زنان و حداکثر مقدار در گروه سنی 20 تا 30 سال بود. هم چنین همبستگی شدیدی بین قد با پارامترها وجود داشت به طوری که با افزایش قد پارامترهای اندازه گیری شده افزایش می یافت. اما این همبستگی در ارتباط با وزن و پارامترها وجود نداشت. هم چنین نتایج نشان داد که این پارامترها بیشترین همبستگی را با استاندارد Eccs دارند.
استنتاج: نتایج نشان داد پارامترهای جامعه مورد مطالعه با سطح اطمینان 99 درصد با استاندارد Eccs از همبستگی بالایی برخوردار می باشد و استانداردهای دیگر از جمله (ITS-Knudson-Morris) در مراحل بعدی قرار دارند. پیشنهاد می شود تحقیقات وسیع تری در این خصوص صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: استاندارد، اسپیرومتری، بالغین، ساری
متن کامل [PDF 209 kb]   (16487 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb