دوره 16، شماره 55 - ( آذر 1385 )                   جلد 16 شماره 55 صفحات 92-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Z, Ghanbari A. Evaluation of tea cups washing water contamination to fecal coliform at traditional tea shops in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (55) :87-92
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-156-fa.html
یوسفی ذبیح اله، قنبری علی اکبر. میزان آلودگی کلیفرم در آب تشطک قهوه خانه های شهرستان ســاری، سال 82-83. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (55) :87-92

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-156-fa.html


چکیده:   (18388 مشاهده)
سابقه و هدف: خدمات ارایه چای نوشیدنی در قهوه خانه های سنتی، در شهر ساری، همانند دیگر شهرهای کشور، جمعیت بسیار زیادی را تحت پوشش خود دارد. قهوه خانه های سطح شهرها از تشطک برای نگهداری و شستشوی استکان و نعلبکی استفاده می کنند. با توجه عدم رعایت بهداشت فردی و طبقه اجتماعی غالب مراجعین به این اماکن و نیز عدم رعایت معیارهای بهداشت فردی قهوه چی ها میزان آلودگی به کلیفرم آب این تشطک ها مورد بررسی قرار می گیرد.
مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی مقطعی و 16 درصد از 140 امکنه (20 قهوه خانه) جهت نمونه برداری انتخاب شد. پس از منطقه بندی شهر، نمونه برداری از مناطق مختلف به صورت پراکنده و از هر منطقه ای یک یا چند قهوه خانه به صورت تصادفی انتخاب شد. و جهت مقایسه نتایج حاصله نسبت به اماکن خارج شهر، چند نمونه نیز از قهوه خانه های مسیر جاده واقع در جاده خزرآباد، جویبار و نکا نیز انتخاب شدند. نمونه برداری در 3 مرحله زمانی؛ اسفند 82 ، فروردین و اردیبهشت 83 و مرحله سوم در خرداد 83 به عمل آمد. جهت نمونه برداری بدون اطلاع قبلی به قهوه خانه مورد بررسی مراجعه و از تشطک های زیر سماور با استفاده از دستکش یک بار مصرف نمونه برداری انجام و در جوار یخ با کلد باکس به آزمایشگاه جهت کشت حمل شد. روش آزمایش تخمیر 9 لوله ای بود.
یافته ها: از 60 نمونه گرفته شده، 44 مورد (6/66 درصد کل نمونه ها) دارای آلودگی کلیفرم بودند. همچنین 32 نمونه (3/33 درصد کل نمونه ها) دارای آلودگی به کلیفرم مدفوعی بودند. تعداد باکتری ها در 100 سی سی از نمونه گرفته شده از 0 تا بیش از1100 متغیر بود. در سه سری از نمونه برداری انجام یافته، مشاهده شد، هر چه هوا گرم تر می شده بر میزان آلودگی افزوده شد. هم چنین میزان آلودگی در نمونه های اماکن داخل و خارج شهر به یک اندازه بود.
استنتاج: نتایج نشان داد که تنها دو مورد از مکان های نمونه برداری شده در سه مرحله نمونه برداری، فاقد آلودگی بوده اند و در بقیه موارد، حداقل در یک مرحله نمونه برداری آلودگی وجود داشت. نتایج این تحقیق هشدار به مسوولین نظارت بهداشتی جهت کنترل دقیق تر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی است.
متن کامل [PDF 163 kb]   (2383 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb