دوره 31، شماره 195 - ( فروردین 1400 )                   جلد 31 شماره 195 صفحات 155-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M, Hashempour Y. A Review of the Stability of Coronaviruses in Different Environments. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (195) :141-155
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16052-fa.html
ززولی محمدعلی، هاشم پور یلدا. مروری بر پایداری کروناویروس‌ها در محیط‌های مختلف. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (195) :141-155

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16052-fa.html


چکیده:   (1146 مشاهده)
 سابقه و هدف: اگرچه جهان تلاش‌ بی‌سابقه‌ای برای کنترل کووید-19 انجام داده است، اما موارد مثبت هر روز افزایش می‌یابد. بنابراین نیاز فوری برای اقدامات پیشگیرانه کارآمدتر برای محدود کردن شیوع عفونت وجود دارد که به درک مسیرهای انتقال و پایداری آن­ها در محیط‌های مختلف بستگی دارد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده تا سپتامبر 2020 در زمینه پایداری کروناویروس‌ها از جمله SARSCoV2 بررسی شد. این مقالات در پایگاه‌های PubMed ، Scopus، Web of knowledge، Sciencedirect و Google scholar با استفاده از کلیدواژه‌های «Coronavirus»، «SARS-CoV-2»، «COVID-19»، «Stability» جستجو شدند. همچنین از وب ‌سایت‌های معتبر سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) برای دریافت آخرین اطلاعات این بیماری استفاده شد.
یافتهها: طبق داده‌های موجود، انتقال SARS‐CoV‐2 از طریق آئروسل‌های هوا مشاهده شد. SARS-CoV-2 و سایر کروناویروس‌های انسانی و حیوانی ماندگاری کمی در سطوح با تخلخل کم دارند. همچنین پایداری SARS-CoV-2 بر روی سطوح در شرایط آزمایشگاهی مشابه SARS-CoV-1 بود. برخی از کروناویروسها چند ساعت تا چند روز در مدفوع، فاضلاب و آب ماندگاری دارند. این یافته‌ها احتمال خطر انتقال SARSCoV2 از راه مدفوع- دهان‌ و آب آلوده به فاضلاب را نشان داد. کروناویروس‌ها در دمای پایین و رطوبت نسبی پایین‌تر در محیط بیش­تر زنده می‌مانند.
استنتاج: در حال حاضر در مورد بقای کروناویروسها چالش‌های وجود دارد و داده‌های کمی در دسترس است. با توجه به نبود درمان و واکسن مؤثر، بهترین راه جهت مقابله با بیماری کووید-19، اجتناب از آلودگی و جلوگیری از انتشار آن از طریق اقدامات محافظتی و بهداشت شخصی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: کروناویروس، پایداری، محیط، SARSCoV2
متن کامل [PDF 542 kb]   (767 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb