دوره 32، شماره 214 - ( آبان 1401 )                   جلد 32 شماره 214 صفحات 23-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (917 مشاهده)
سابقه و هدف: کروسین به عنوان یک کاروتنوئید اثرات ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و ضد دیابتی دارد. علاوه بر این، شیوع روزافزون دیابت و عوارض ناشی از آن و نیز تمایل بیماران به استفاده از محصولات طبیعی برای درمان بیماریهای خود، منجر به طراحی این مطالعه، با هدف بررسی اثربخشی کروسین، لوزارتان و مصرف همزمان آن‌ها بر مقاومت به انسولین و محافظت از بافت پانکراس در مدل حیوانی دیابت شد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع تجربی میباشد که القا دیابت با تزریق تک دوز استرپتوزوسین (۵۰ میلیگرم بر کیلوگرم) به صورت درون صفاقی روی 40 موش صحرایی انجام شد. چهار هفته پس از القای دیابت، گروههای درمانی، کروسین (50 میلیگرم بر کیلوگرم) و لوزارتان (25 میلیگرم بر کیلوگرم) را به مدت چهار هفته از طریق گاواژ دریافت کردند. FBS، وزن، انسولین، پروفایل لیپیدی و آسیبشناسی بافت پانکراس در پایان مطالعه (۸ هفته) بررسی شد.
یافتهها: یافتههای این مطالعه نشان داد که کروسین و لوزارتان میتوانند در بهبود علائم دیابت (افزایش قندخون، افزایش وزن بدن، افزایش HOMA-IR، کاهش QUICKI، افزایش چربی و آسیبهای بافت پانکراس) موثر باشند. علاوه بر این نتایج ما نشان داد که کروسین در ترکیب با لوزارتان، اثر بخشی آن را در بهبود علائم دیابت افزایش می‌دهد.
استنتاج: باتوجه به نتایج مطالعه حاضر، کروسین این پتانسیل را دارد که به توسعه تکنیکهای گیاه درمانی برای درمان دیابت و عوارض ناشی از آن کمک کند. همچنین این مطالعه نشان داد که کروسین در ترکیب با لوزارتان، اثربخشی لوزارتان را در برابر دیابت افزایش میدهد. با این حال، برای تأیید این موضوع مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز میباشد.

 
متن کامل [PDF 1180 kb]   (331 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوشیمی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.