دوره 33، شماره 219 - ( فروردین 1402 )                   جلد 33 شماره 219 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (926 مشاهده)
 سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثرات آنتی‌باکتریال نانوذرات سنتز شده با عصاره اتانولی گل محمدی و برگ گردو بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، سودوموناس آئروژینوزا، اشریشیاکلی، اسنیتو باکتر بومانی می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، نانوذرات طلا به روش سبز و با استفاده از عصاره اتانولی گل محمدی و برگ گردو سنتز شد. سپس مهار تشکیل بیوفیلم و تعیین حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت‌کشندگی باکتری (MBC) با روش میکرو براث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. هم‌چنین مهار سنتز بیوفیلم توسط نانوذرات، علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، سودوموناس آئروژینوزا، اسینتو باکتر بومانی، مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج طیف سنجی UV-vis نشان داد که نانوذرات طلا سنتز شده با عصاره اتانولی گل محمدی از جهت یکنواختی و سهولت سنتز نسبت به نانوذرات سنتز شده با عصاره اتانولی برگ گردو دارای کیفیت بهتری بودند. بیش‌ترین اثر نانوذره طلا سنتز شده با عصاره اتانولی گل محمدی بر روی بیوفیلم باکتری (استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین) است که صد درصد باعث مهار بیوفیلم این باکتری شد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که در شرایط برونتنی نانوذرات سنتز شده با عصاره اتانولی گیاه گل محمدی نسبت به برگ گردو از ویژگی‌های ضد باکتریایی بالاتری برخوردار است. این یافته‌ها می‌تواند زمینه تحقیقات بیش‌تری را در آینده برای شناسایی، تعیین مقدار و تخلیص ترکیبات موثره آن در شرایط درون‌تنی فراهم نماید.
 
متن کامل [PDF 804 kb]   (837 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.