دوره 22، شماره 97 - ( بهمن 1391 )                   جلد 22 شماره 97 صفحات 120-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12223 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری تاتوملا پتی سئوس باسیلی گرم منفی، بی‌هوازی اختیاری و متعلق به خانواده انتروباکتریاسیه می‌باشد. این ارگانیسم، پاتوژن فرصت طلب مهم برای انسان محسوب می‌گردد و در افراد مختلف به ویژه نوزادان نارس و افراد دارای نقص سیستم ایمنی در تمام گروه‌های سنی ایجاد بیماری می‌نماید. هدف از این مطالعه جداسازی سویه‌های تاتوملا پتی‌سئوس از شیرهای خشک مصرفی نوزادان بستری در NICU و تعیین پروفایل حساسیت آنتی‌بیوتیکی این ایزوله‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی که در طی 12 ماه از شهریور 1390 تا مردادماه 1391 در بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، تعداد 125 نمونه پودر شیر خشک که جهت تغذیه نوزادان در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته‌اند. جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم بر اساس پروتکل استاندارد FDA (FDA Method) انجام شد. حساسیت آنتی‌بیوتیکی سویه های جدا شده با روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل ارائه شده توسط سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI 2011) صورت پذیرفت. آنالیز داده‌ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد از 125 نمونه پودر شیر خشک مورد بررسی 4 نمونه (2/3 درصد) از نظر آلودگی به تاتوملا پتی سئوس مثبت بودند. سویه های ایزوله شده همه به آنتی‌بیوتیک های گروه آمینوگلیکوزیدها (آمیکاسین (100 درصد)، توبرامایسین (100 درصد)، جنتامایسین (100 درصد) حساس بودند. استنتاج: تاتوملا پتی‌سئوس برای بسیاری از افرادی که در آزمایشگاه کار می‌کنند ناشناخته بوده و به آسانی در فرآیند تشخیص‌های روتین از دست داده می‌شود. از این رو ضروری است پرسنل آزمایشگاه نسبت به این ارگانیسم آگاهی داشته باشند و در نمونه‌های مختلف به جستجوی آن بپردازند
متن کامل [PDF 201 kb]   (2920 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ويروس شناسي پزشکي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.