دوره 17، شماره 57 - ( فروردين 1386 )                   جلد 17 شماره 57 صفحات 93-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11223 مشاهده)
سابقه و هدف: زگیل‎ها نئوپلاسم‎های اپیدرمی خوش خیمی می ‎باشند که به وسیله ویروس ‎های پاپیلومای انسانی ایجاد می ‎گردند. این ضایعات در نقاط مختلف بدن و به اشکال متفاوتی بروز می ‎کنند و در برخی مواقع زمینه ‎ساز بروز بدخیمی‎ ها (SCC) می ‎شوند. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انواع زگیل ‎های جلدی در دانش ‎آموزان پسر مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان شهر بهشهر (18-7 سال) در سال تحصیلی 83– 1382 می ‎باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تعداد 1200 نفر دانش آموز در سه سطح مورد بررسی قرار گرفتند که 400 دانش آموز در هر سطح به طور تصادفی انتخاب شدند. نمونه‎ها براساس شاخص‎ های معتبر بالینی و تشخیصی تنظیم شده، توسط یک متخصص بیماری ‎های پوست از نظر ابتلا به انواع زگیل‎های جلدی مورد معاینه قرار گرفتند و در پایان داده‎ها با فرمول ‎های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: فراوانی کلی زگیل 10.4 درصد بود و 119 مورد زگیل معمولی، 20 مورد کف‎ پایی، 5 مورد مسطح، 4 مورد نخی شکل و ? مورد آنوژنیتال مشاهده شد. بیش ‎ترین فراوانی ابتلا به زگیل در دانش آموزان دبیرستانی (12.3 درصد) بود.
استنتاج: مطالعات اپیدمیولوژیک مستمر می‎ تواند مبنایی برای مطالعات مداخله ‎ای بهداشتی و درمانی در جامعه در جهت کاهش ابتلا، ناتوانی (موربیدیتی) و مرگ و میر ناشی از بیماری‎ های پوستی و ارتقای سلامتی جامعه گردد.
متن کامل [PDF 238 kb]   (4180 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.