دوره 21، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1390 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 159-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M A, Safarpour Ghadi M, Veisi A, Habibkhani P. Bacterial Contamination in Bottled Water and Drinking Water Distribution Network in Semnan, 2012. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :151-159
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2088-fa.html
ززولی محمد علی، صفرپور قادی مرجانه، ویسی امیر، حبیب‌خانی پوران. بررسی آلودگی باکتریایی در آب‌های بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان در سال 91. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :151-159

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2088-fa.html


چکیده:   (10372 مشاهده)
سابقه و هدف: به طور معمول تعداد باکتری‌های هتروتروف برای ارزیابی کیفیت میکروبیولوژیکی آب آشامیدنی استفاده می‌شود. تعداد باکتری‌های هتروتروف در آب‌های آشامیدنی باید کم‌تر از 500 کلنی در میلی‌لیتر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی باکتریایی آب‌های بطری شده و مقایسه آن با آب آشامیدنی شبکه توزیع شهری سمنان در سال 91 و همچنین ارتباط آن با پارامتر‌های کیفی آب می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این بررسی 21 نمونه از آب بطری شده متعلق به هفت مارک داخلی و 15 نمونه آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان از نظر تعداد باکتری‌های هتروتروف بررسی و مقایسه شد. رابطه بین رشد باکتری‌های هتروترف با pH، دما، کدورت، کلر آزاد باقی مانده در سیستم توزیع آب آشامیدنی شهر سمنان نیز بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که تعداد باکتری‌های هتروتروف در آب‌های بطری شده کمتر از آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر سمنان می‌باشد. تعداد باکتر‌ی‌های هتروتروف با افزایش دما بیشتر می‌شود. در مقابل با افزایش میزان کلر آزاد باقی‌مانده، HPC کاهش می‌یابد. در ضمن میزان کدورت و pH تأثیری بر روی تعداد باکتری‌های هتروتروف نداشته است. استنتاج: آب‌های بطری شده مورد مطالعه از نظر کیفیت میکروبی باکتری‌های هتروتروف مطابق با استاندارد ایران و WHO است در حالی که تعداد باکتری‌های هتروتروف ممکن است در بخش‌هایی از شبکه توزیع که میزان کلر باقیمانده کم است، قابل توجه ‌باشد.
متن کامل [PDF 169 kb]   (3214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb