دوره 23، شماره 108 - ( دی 1392 )                   جلد 23 شماره 108 صفحات 75-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrzadeh M, Keshavarz-Maleki R, Haghi-Aminjan H, Masoumi S, Yazdani-Charati J. Subacute and subchronic toxicity effects of the Stachys lavandulifolia water extract in rat. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (108) :69-75
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2183-fa.html
شکرزاده محمد، کشاورز ملکی راضیه، حقی امین جان حامد، معصومی سمیه، یزدانی چراتی جمشید. ارزیابی سمیت تحت حاد و تحت مزمن عصاره آبی چای کوهی بر موش صحرایی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (108) :69-75

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2183-fa.html


چکیده:   (10859 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاه چای کوهی (Stachys lavandulifolia vahl) به سبب اثرات درمانی مختلف از جمله اثرات ضد اضطراب، در بیماری‌های روماتیسمی، تومورهای ژنیتال و زخم‌های سرطانی مفید است و دارای اثرات جانبی بر کبد و کلیه است. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی اثرات سمی عصاره آبی چای کوهی بر موش‌های صحرایی در مدل‌های تحت حاد و تحت مزمن بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 30 موش صحرایی در 5 گروه شامل یک گروه شاهد و چهار گروه مورد، برای 14 روز تحت تزریق داخل صفاقی (IP یا Intra protaneal) عصاره آبی گیاه چای کوهی با دوزهای 50، 100، 150 و 200 mg/kg قرار گرفتند. در روز 8 مطالعه، از هر گروه 6 سر موش، 3 سر به منظور مطالعه تحت حاد و در روز 15، 3 سر دیگر به منظور مطالعه تحت مزمن مورد بررسی آزمایش‌های ALT (Alanine transaminase)، AST (Aspartate aminotransferase)، ALP (Alkaline phosphatase)، GSH (Glutathione)، Cr (Creatinine) و BUN (Blood urea nitrogen) قرار گرفتند و با هم مقایسه شدند. یافته‌ها: در مطالعه تحت حاد AST و ALT در دوز mg/kg 100، BUN در دوزهای mg/kg 100 و mg/kg 200، GSH در همه دوزها (به جز دوز mg/kg 150) با گروه شاهد اختلاف معنی‌دار داشتند (05/0 > P). در مطالعه تحت مزمن فقط AST در دوز mg/kg 200 با گروه شاهد اختلاف معنی‌دار داشت (05/0 > P). استنتاج: عصاره آبی چای کوهی اثرات توکسیک شدید بر کبد و اثرات توکسیک ضعیف‌تر بر کلیه‌ها دارد و لازم است مصرف این گیاه در بین عموم با احتیاط صورت گیرد.
متن کامل [PDF 243 kb]   (3152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb