دوره 23، شماره 108 - ( دی 1392 )                   جلد 23 شماره 108 صفحات 98-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatami Manesh M, Mirzayi M, Bandegani M, Sadeghi M, Sabet F N. Determination of mercury, lead, arsenic, cadmium and chromium in salt and water of Maharloo Lake, Iran, in different seasons. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (108) :91-98
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2598-fa.html
حاتمی منش مسعود، میرزایی محسن، بندگانی مجتبی، صادقی مهربان، ثابت فرح ناز. اندازه‌گیری فلزات جیوه، سرب، آرسنیک، کادمیوم و کروم در نمک و آب دریاچه‌ مهارلو (استان فارس) در فصول مختلف سال. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (108) :91-98

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2598-fa.html


چکیده:   (11373 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه آلودگی‌های محیط زیست، یکی از مخاطرات و موضوعات مهم در بحث ایمنی مواد غذایی در سطح جهان است. با توجه به اهمیت نمک و آب در رژیم غذایی و استحصال آن از دریاچه مهارلو، مطالعه حاضر سعی در اندازه‌گیری غلظت فلزات سنگین کروم، جیوه، آرسنیک، کادمیوم و سرب در نمک و آب دریاچه مهارلو در فصول مختلف سال به عنوان یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های زیست محیطی دارد. مواد و روش‌ها: به منظور پایش آلودگی فلزات کروم، آرسنیک، جیوه، کادمیوم و سرب از مرداد 1388 تا اردیبهشت 1389 در هر فصل، 5 نمونه از آب و نمک این دریاچه، نمونه‌برداری صورت گرفت و پس از هضم نمونه‌ها، غلظت این فلزات با استفاده از دستگاه جذب اتمی تعیین شد. یافته‌ها: ترتیب غلظت فلزات در فصول مختلف به ترتیب در نمک Hg < Pb < Cd < As < Cr و در آب Pb < Cd < Hg < As < Cr بود. در نمک، بیشترین غلظت فلزات کروم، کادمیوم، آرسنیک و سرب در فصل بهار و برای جیوه در فصل تابستان مشاهده گردید و همچنین در نمونه‌های آب، بیشترین غلظت آرسنیک و کادمیوم در فصل بهار، جیوه و کروم در تابستان و فلز سرب در پاییز به دست آمد. استنتاج: تغییرات غلظت فلزات در فصول مختلف سال، ناشی از تغییر میزان آب ورودی و فعالیت‌های انسانی به ویژه فعالیت‌های کشاورزی در فصول مختلف می‌باشد. همچنین غلظت جیوه و سرب در نمونه‌های نمک این دریاچه، کمتر از استاندارد (ایران) حداکثر مجاز آلاینده‌ها، در نمک خوراکی بود.
متن کامل [PDF 397 kb]   (6367 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb