دوره 23، شماره 107 - ( آذر 1392 )                   جلد 23 شماره 107 صفحات 18-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akha O, Makhlough A, Khoddad T, Kharazm P. Evaluation of Microalbuminuria and its Related Risk Factors in Patients with Type II Diabetes Referred to Endocrinology Clinics in Sari, 2003-2009. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23 (107) :12-18
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2995-fa.html
اخی عذرا، مخلوق عطیه، خداد طلایه، خوارزم پویان. بررسی میکرو آلبومینوری و عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران دیابتی نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1392; 23 (107) :12-18

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2995-fa.html


چکیده:   (11805 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت شیرین که ناشی از اختلال در ترشح انسولین می‌باشد، سبب عوارض کوتاه مدت و دراز مدت زیادی می‌شود. نفروپاتی دیابتی و نارسایی کلیوی از جمله این عوارض می‌باشد. میکروآلبومینوری به عنوان یک نشانگر اختلال عملکرد کلیه در پیش‌بینی سیر بیماری و تعیین نوع درمان دارای اهمیت زیادی می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میکروآلبومینوری و نفروپاتی دیابتی و عوامل خطر مرتبط با آن، در بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مراکز فوق تخصصی غدد شهرستان ساری بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از داده‌های پرونده 914 بیمار دچار دیابت نوع دو که طی سال‌های 82 تا 88 به درمانگاه‌های فوق تخصصی غدد مراجعه کردند، استفاده شد. نمونه ادرار صبح‌گاهی برای تعیین میزان دفع آلبومین، قند خون ناشتا، 4 بعد از ظهر و قند 2 ساعت بعد از غذا و HbA1c در تمامی بیماران اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: از 914 نفر، 879 نفر وارد مطالعه شدند که شیوع میکروآلبومینوری در آن‌ها 45 درصد بود. بین متغیرهای شاخص توده بدنی (02/0= p) و مصرف متفورمین (033/0= p). با میکرو آلومینوری ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت به‌طوری‌که اندکس توده بدن، در گروه میکروآلومینوری بالاتر و مصرف متفورمین، درگروه میکروآلبومینوری کم‌تر بود. استنتاج: میکروآلبومینوری یک مشکل اساسی در بیماران ما می‌باشد و با توجه به یافته‌های مطالعه، توجه به کاهش وزن در این بیماران ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 260 kb]   (2936 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb