دوره 10، شماره 29 - ( دى 1379 )                   جلد 10 شماره 29 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

heydari K, Bayat M, Zham H, Hoseini A, Âzari A. The effects of low power helium – neon laser radiation on healing of rabbit’s tibiae after partial oseotomy from histological point of view . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 10 (29) :7-14
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-313-fa.html
حیدری کامران، بیات محمد، ژام هانیه، حسینی احمد، آذری افسانه. مطالعه بافت شناسی آثار تابش کم توان هلیوم نئون بر التیام نقص استخوانی جزیی در استخوان تی بیای خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1379; 10 (29) :7-14

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-313-fa.html


چکیده:   (14807 مشاهده)
سابقه و هدف: در تحقیق حاضر آثار تابش لیزر کم توان هلیوم نئون بر التیام نقص استخوانی جزیی در استخوان تی بیای خرگوش به وسیله روش های ارزیابی کمّی بافت شناسی بررسی گردید.
مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی صورت پذیرفت. چهل و دو راس خرگوش نر بالغ به طور تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند. هرگروه به سه گروه مساوی کوچک تر تقسیم شد. در هر خرگوش، تحت بیهوشی عمومی و با رعایت شرایط استریل برشی در بافت نرم نمای داخلی ساق اندام خلفی چپ، ایجاد کرده و با یک دریل برقی دارای مته فولادی به قطر 2 میلی متر یک نقص استخوانی جزیی در سطح داخلی تنه استخوان تی بیا تا عمق کانال مرکزی استخوان ایجاد گردید. روز عمل جراحی روز صفر و روز بعد، روز یک محسوب شد. از روز صفر تا انتهای روز چهاردهم در زیر گروه یک و تا روز بیست و یکم در زیر گروه دوم و تا روز بیست و هشتم در زیر گروه سوم به خرگوش های گروه تجربی لیزر کم توان هلیوم نئون با انرژی دانسیته 1.2 J/cm با روش Grid به محل ضایعه تابانده شد. در موعدهای فوق الذکر خرگوش ها به وسیله اتر کشته شدند. نمونه تهیه شده ازمحل نقص استخوانی پس از ثبوت، دکلسیفیکاسیون و پردازش بافتی با پارافین قالبگیری، و برش هایی از آن تهیه شد. برش ها به دو روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین‌، و تریکروم ماسون رنگ شدند. برای انجام مطالعه بافت شناسی از دو روش رتبه ای توصیفی و اندازه گیری استفاده شد. در روش رتبه ای توصیفی، مقاطع بافت- شناسی هریک از نمونه های متعلق به گروه های شاهد و تجربی در یکی از درجه های جدول رتبه بندی بلوغ کال قرار گرفتند. در روش کمی با استفاده از قطعه چشمی مخصوص ضخامت پریوست وکال اندازه گیری شد. روش آماری مورد استفاده برای مقایسه گروه ها در هر یک از روزهای مورد بررسی M‏ann Whitney U test بود.
نتایج: از نظر رتبه ای توصیفی، در گروه تجربی میانگین روز چهاردهم کمتر از گروه شاهد و در روز بیست و یکم برابر آن و در روز بیست و هشتم بیشتر از آن بود. ولی هیچ یک از تغییرات فوق الذکر از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج روش اندازه گیری در گروه تجربی در اکثر موارد بهتر بود و اختلاف مربوط به میانگین ضخامت پریوست در روز بیست ویکم از نظر آماری (p<0.05) هم معنی دار بود.
استنتاج: تابش لیزر کم توان هلیوم نئون بر نقص استخوانی جزیی استخوان تی بیای خرگوش موجب افزایش معنی دار ضخامت پریوست در روز بییست و یکم بررسی و افزایش وضعیت رتبه ای توصیفی همین گروه در روز بیست و هشتم بررسی در مقایسه با گروه شاهد گردید.
متن کامل [PDF 181 kb]   (2468 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb