دوره 14، شماره 42 - ( فروردين 1383 )                   جلد 14 شماره 42 صفحات 61-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Frahpour N, Marvi esfahani M. Effect of the exercise therapy on performance of the proprioceptive system in patients with chronic low back pain . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (42) :51-61
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-364-fa.html
فره پور نادر، مروی اصفهانی مهناز. بررسی اثر ورزش درمانی بر عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران مبتلا به کمردرد مزمن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (42) :51-61

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-364-fa.html


چکیده:   (11876 مشاهده)
سابقه و هدف: کمردرد مزمن یک مشکل بزرگ بالینی است و از شایع ترین انواع بیماری ها محسوب می شود. فقدان اطلاعات کافی در باره چگونگی بروز مجدد پس از اولین دوره درمانی در برخی از بیماران، ضرورت مطالعات بیش تر در این زمینه را نشان می دهد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر یک دوره ورزش درمانی ویژه بر کاهش درد و ناتوانی و بهبود عملکرد گیرنده های حسی - عمقی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می باشد.
مواد و روش ها: افراد مورد مطالعه شامل 16 زن مبتلا به کمردرد مزمن که در برنامه ورزش درمانی شرکت داشتند و 30 زن سالم داوطلب بودند. شدت درد و ناتوانی توسط پرسشنامه کیوبک و اوسوستری به دست آمد. با استفاده از یک دستگاهDynamic Stability Platform عملکرد سیستم پروپریوسپتیو هر دوگروه سالم و بیمار در وضعیت های ایستاده و خمیده (45 درجه) اندازه گیری شد. در بیماران، تمام متغیرها بعد از سه ماه حرکت درمانی مجددا اندازه گیری شد.
یافته ها: یافته های این بررسی نشان داد که درد کمر و میزان ناتوانی به ترتیب حدود 58 درصد و 53 و بهبود یافتند. میزان نوسانات وضعیت اندام بیماران قبل از درمان، 3/3 برابر افراد سالم بود و بعد از درمان حدود 70 درصد کاهش یافت که نشان دهنده بهبود عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران بوده است.
استنتاج: عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران مبتلا به کمردرد با ضعف همراه است. ورزش درمانی منجر به کاهش درد و ناتوانی و بهبود عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می شود. در هر دو مرحله تشخیص و درمان، ارزیابی عملکرد سیستم پروپریوسپتیو از اهمیت بالینی برخوردار است.
متن کامل [PDF 238 kb]   (2399 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb