دوره 14، شماره 43 - ( تير 1383 )                   جلد 14 شماره 43 صفحات 79-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimpour A, Ësmailnejad moghaddam A. Follicular fluid and cumulus cells synergistically improve mouse early embryo development in vitro . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (43) :72-79
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-388-fa.html
کریم پورملک شاه عباس علی، اسماعیل نژادمقدم امیر. بررسی اثر هم کشتی سلول های کومولوس در مایع فولیکولی بر جنین های یک سلولی موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (43) :72-79

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-388-fa.html


چکیده:   (12828 مشاهده)
سابقه و هدف: علی رغم پیشرفت های بسیار در روش لقاح آزمایشگاهی(IVF) و کشت جنین در محیط آزمایشگاه (in vitro)، میزان لانه گزینی جنین های کشت یافته در محیط آزمایشگاه پس از انتقال به حفره رحمی، پایین می باشد. استفاده از سیستم هم کشتی (co- culture) یکی از راه های در دست مطالعه برای بهبود شرایط محیطی، جهت افزایش کیفیت جنین ها در محیط آزمایشگاه می باشد. هدف این تحقیق آن است که از مایع فولیکولی انسان به عنوان محیط پایه برای ایجاد سیستم هم کشتی سلول های کومولوس استفاده کرده و سپس به مقایسه آن با محیط های دیگر بپردازد.
مواد و روش ها: جنین های یک سلولی مورد استفاده در پژوهش از موش های سوری به دنبال تحریک تخمدانی توسط هورمون های HMG و hCG به دست آمدند. مایع فولیکولی در جریان بیرون کشیدن فولیکول ها از زنانی که پس از تحریک تخمدانی تحت عمل قرار گرفتند، تهیه شد. سلول های کومولوس با استفاده از هیالورونیداز 1 درصد از جنین های یک سلولی جدا شده و با استفاده از روش پرکل به طور نسبی از سلول های خونی پاک سازی شدند. پس از تهیه تک لایه سلول های کومولوس در محیط هامز F10 و مایع فولیکولی، جنین های یک سلولی در این دو سیستم و نیز محیط هامز F10(بدون سلول های کومولوس) و محیط مایع فولیکولی به مدت 120 ساعت، کشت داده شدند.
یافته ها: در محیط هامز(HF) فقط 10 درصد جنین ها مرحله توقف رشدی دو سلولی را پشت سرگذاشته و به مزحله 4 سلولی رسیدند. این نسبت در گروه های مایع فولیکولی (FF)، هم کشتی سلول های کومولوس در هامز (HC)F10 و هم کشتی سلول های کومولوس در مایع فولیکولی (FC) به ترتیب 21،27 و 69 درصد بوده است که هر سه نسبت به طور معنی داری در مقایسه با گروه HF بالاتر بوده اند(p<0.05) . نسبت مزبور در گروه FC در مقایسه با دو گروه دیگر نیز بالاتر بوده است (P<0.001).همچنین در محیط FC، 35 درصد جنین هایی که مرحله توقف دو سلولی را پشت سر گذاشتند به رشد خود ادامه داده و به مرحله بلاستوسیست رسیدند. این نسبت در گروه های HF،HC و FF به طور معنی داری کم تر و به ترتیب 0، 9/8 و 7/7 درصد بوده است (P<0.001).
استنتاج: مایع فولیکولی و سلول های کومولوس در سیستم هم کشتی با تقویت اثر یکدیگر سبب می شوند این سیستم در بهبود شرایط محیط کشت، کارآیی بالاتری را در مقایسه با سیستم هم کشتی سلو ل های کومولوس در محیط هامز F10 نشان دهد.
متن کامل [PDF 174 kb]   (2294 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb