دوره 18، شماره 63 - ( فروردين و اردیبهشت 1387 )                   جلد 18 شماره 63 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siapoush A, Ghasemi N, Asghari G, Shams Ardekani M. Quality and quantity evaluation of flavonoids in the aerial parts, flowers and fruits of varthemia persica (var. persica) DC.. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (63) :28-36
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-441-fa.html
سیاهپوش امیر، قاسمی نصراله، اصغری غلامرضا، شمس اردکانی محمدرضا. بررسی کمی و کیفی فلاونوییدهای موجود دراندام های هوایی، گل و میوه گیاه عطر سنگ Varthemia Persica (Var.persica) DC. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (63) :28-36

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-441-fa.html


چکیده:   (12017 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاه عطر سنگ گیاهی معطر از خانواده کاسنی و انحصاری فلات ایران می باشد. این گیاه حاوی روغن های فرار بوده، در بررسی روغن فرار گیاه مشخص گردید که اصلی ترین مواد متشکله روغن فرار سزکویی ترپن ها (Sesquiterepens) می باشد. تاکنون هیچگونه مطالعه ای در زمینه فلاونوییدهای این گیاه منتشر نشده است.
مواد و روش ها: از پودر گل، میوه و اندام هوایی که توسط فریز درایر خشک گردیده بود توسط متانول آبکی 50 درصد و اسیدکلریدریک، 1.2 مولار عصاره تهیه شده و توسط HPLC فلاونوییدها شناسایی و مقدار آنها تعیین شد.
یافته ها: فلاونوییدهای میرستین، کوئرستین، لوتئولین، آپی ژنین و کامپفرول در گل، میوه و اندام هوایی در فصل گل دهی و میوه دهی شناسایی و اندازگیری شد.
استنتاج: نتایج بررسی فلاونوییدها نشان می دهد که گل حاوی هر 5 فلاونویید فوق بوده، میوه ها و اندام های هوایی در فصل گل دهی و میوه دهی حاوی کامپفرول، لوتئولین، کوئرستین می باشد. این گیاه غنی از فلاونوییدها بوده و می تواند مورد مناسبی برای بررسی های فارماکولوژیک باشد.
واژه‌های کلیدی: فلاونوییدها، عطر سنگ، HPLC، Varthemia persica
متن کامل [PDF 549 kb]   (2823 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb