دوره 24، شماره 119 - ( آذر 1393 )                   جلد 24 شماره 119 صفحات 222-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6832 مشاهده)
امروزه مصرف فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی که ممکن است حاوی باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی باشند، نگرانی‌های زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. از مهم‌ترین خطر باقیمانده‌های آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی، بروز مقاومت دارویی در برابر باکتری‌های پاتوژن در بدن مصرف‌کنندگان می‌باشد.بررسی حاضر مروری جامع است که در آن مطالعات صورت گرفته طی سی سال گذشته در ایران، روی مواد غذایی با منشا دامی، از لحاظ حضور و تعیین بقایای آنتی‌بیوتیکی و با استفاده از روش‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این اطلاعات از پایگاه‌های جست‌وجوی PubMed، ScienceDirect،SID ،MagIran و سایر بانک مقالات جمع‌آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.مشاهده بقایای آنتی‌بیوتیکی بالا در مواد غذایی با منشا دامی ضرورت تبیین استانداردهایی برای کنترل کیفیت این دسته از مواد غذایی را نشان می‌دهد. استفاده از تکنیک‌های مناسب جهت اندازه‌گیری و خنثی‌سازی این مواد در آزمایش‌های مرسوم مواد غذایی باید بیش‌تر مورد توجه قرار گرفته و جزء تست‌های الزامی بررسی کیفیت این گروه از مواد غذایی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 159 kb]   (8132 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.