دوره 19، شماره 73 - ( آذر و دی 1388 )                   جلد 19 شماره 73 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari Saravi V, Khani S, Kosarian M, Zaeri aqamshhady H. Predictive value of SNAP-PE, SNAP, CRIB indices for prediction of disease severity and determination of death in infants admitted to NICU. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (73) :1-9
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-582-fa.html
غفاری ساروی وجیهه، خانی صغری، کوثریان مهرنوش، زایری آق مشهدی حسین. ارزش سه شاخص SNAP, CRIB و SNAP-PE در تعیین شدت بیماری و پیشگویی مرگ نوزادان بستری شده در NICU. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (73) :1-9

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-582-fa.html


چکیده:   (13613 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه استفاده از روشهایی برای شناخت نوزادان بد حال در ابتدای بستری در بخش های ویژه نوزادان و تطبیق میزان مرگ بیماران با شدت بیماری اولیه در حال افزایش است. بیشتر مطالعات بر روی نوزادان نارس و متولد شده در همان مرکز صورت گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی قدرت SNAP-PE, SNAP, CRIB در تعیین شدت بیماری و پیشبینی مرگ نوزادان ارجاع شده از سایر مراکز به بخش ویژه نوزادان بیمارستان بوعلی سینا ساری و مقایسه آنها صرف نظر از سن هنگام تولد بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی کلیه بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان از بهمن ماه 1384 تا فروردین 1386 با هر سن و وزن هنگام تولد و نیز به طور جداگانه در نوزادان با وزن هنگام تولد کمتر از 1500 گرم در مقایسه با نوزادان با وزن 1500 گرم یا بیشتر در طی 24 ساعت اول بستری از نظر شدت بیماری توسط پرسشنامه های SNAP-PE, SNAP, CRIB مورد بررسی قرارگرفتند. بیمارانی که به علت مرگ و یا ترخیص زودرس (کمتر از 24 ساعت) در بخش نماندند و یا آنومالی های مادرزادی کشنده داشتند از مطالعه کنار گذاشته شدند. میانه نمرات به دست آمده در بیماران فوت شده و مرخص شده با آزمون Mann-Whitney و نیز قدرت تشخیص و تمایز این سه ابزار با استفاده از منحنی ROC با هم مقایسه شد. نقطه برش (cut off) هر یک از شاخص ها محاسبه شد و حساسیت، اختصاصیت و ارزش اخباری مثبت و منفی به دست آمد.
یافته ها: از 200 نوزاد مورد مطالعه 60 بیمار (30 درصد) فوت شدند. میانه SNAP-PE, SNAP, CRIB در بیماران فوت شده بالاتر بود. نقطه برش مناسب بر اساس منحنی ROC برای CRIB عدد 6 و برای SNAP عدد 10 و برای SNAP-PE عدد 12 بود. سطح زیر منحنی برای CRIB، 0.918 و برای SNAP، 0.886 و برای SNAP-PE، 0.89 که هر سه از نظر آماری معنی دار بود (p<0.001). حساسیت و ویژگی SNAP-PE, SNAP, CRIB برای پیشگویی مرگ نوزاد در نوزادان با وزن کمتر از 1500 گرم، کمتر از نوزادان با وزن 1500 گرم و بیشتر بوده است.
استنتاج: SNAP-PE, SNAP, CRIB روشهای خوبی برای پیشگویی مرگ و تعیین شدت بیماری در نوزادان می باشند و بنابراین استفاده از آنها حتی برای بیماران ارجاع شده به بخشهای ویژه نوزادان نیز پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 335 kb]   (2206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb