دوره 19، شماره 74 - ( بهمن و اسفند 1388 )                   جلد 19 شماره 74 صفحات 53-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dabidy Roshan V, Jolazadeh T. The effects of the number of sessions of continuous and intermittent aerobic training in a week on markers of healthy heart in menopause Wistars rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 19 (74) :44-53
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-599-fa.html
دبیدی روشن ولی اله، جولازاده طلا. اثر تعداد جلسات تمرینات هوازی تداومی و تناوبی در هفته بر برخی شاخص های تعیین کننده سلامتی قلب در موش های صحرایی یائسه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (74) :44-53

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-599-fa.html


چکیده:   (12056 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از این پژوهش، مطالعه مقایسه تاثیر دوازده هفته تمرین تداومی و تناوبی هوازی سه و پنج جلسهای در هفته بر برخی شاخصهای تعیین کننده سلامتی قلب (پروتیین واکنشی C با حساسیت بالا، کلسترول لیپوپروتیین کم چگالی و پرچگالی) در موشهای صحرایی ماده بود.
مواد و روش ها: 88 سر موش صحرایی ماده (نژاد ویستار با وزن 93/4 ± 6/325 گرم، سن 21 ماه که حداقل 3 ماه از اتمام دوران بارداری آنها گذشته بود) به طور تصادفی به سه گروه اصلی شامل گروه کنترل، تداومی و تناوبی 3 و 5 جلسهای و زیر گروههای پیش آزمون، میان آزمون و پس آزمون تقسیم شدند. برنامه تمرینی تداومی به مدت 12 هفته و هفتهای 3 و یا 5 جلسه تمرین با سرعت 12 تا 23 متر در دقیقه و مدت 10 تا 122 دقیقه بصورت پیشرونده اجرا شد. خونگیری در سطوح پایه و به دنبال 12 تا 14 ساعت ناشتایی در سه مرحله با شرایط مشابه انجام و مقادیرCRP HS- با روش ایمنوتور بیدیمتریک و شاخصهای LDL-C و HDL-C نیز با روش آنزیماتیک اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس در سطح 5/ p£0تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد مقادیر CRP HS- گروه کنترل پس از 6 و 12 هفته افزایش معنی داری داشته، در حالی که در هر دو گروه تمرین تداومی و تناوبی در 6 هفته نخست تمرین کاهش غیرمعنی داری مشاهده شد که این کاهش در پایان هفته دوازدهم- به غیر از گروه تناوبی 3 جلسهای- در سایر گروهها به لحاظ آماری معنادار بود. به علاوه، بررسی تغییرات بین گروهی HS-CRP، LDL-C و HDL-C نشان داد این تفاوت فقط بین دو گروه کنترل و تداومی 5 جلسهای به دنبال 6 و 12 هفته تمرین معنی دار است.
استنتاج: با توجه به نتایج حاصله میتوان گفت اگر چه در مجموع اثر بخشی تمرینات تداومی 5 جلسهای بیشتر از تمرینات تناوبی است، اما برای مهار پاسخ التهابی، طول دوره تمرینی مهمتر از تعداد جلسات تمرینی در هفته می باشد.
متن کامل [PDF 353 kb]   (3241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb