دوره 25، شماره 127 - ( مرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 127 صفحات 123-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7217 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین سلامتی جوامع به لحاظ پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار بوده و گیاه مرزنجوش که از خانواده نعناییان به شمار می‌رود دارای خاصیت آنتی‌باکتریال زیادی بر روی میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش خاصیت ضد میکروبی عصاره الکلی (اتانولی و متانولی) گیاه مرزنجوش بر روی باکتری‌های E.coli(atcc:25922) و Salmonlla enterica(atcc:13076) به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی به روش رقت در لوله اندازه‌گیری گردید یافته‌ها: اندازه‌گیری حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی عصاره اتانولی و متانولی بر روی E.coli با هم برابر بوده و به ترتیب 100و 120 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر می باشد. این مقدار برای عصاره اتانولی و متانولی بر روی Salmonlla enterica با هم برابر بوده و به ترتیب 80 و 90 میلی‌گرم بر میلی لیتر به دست آمد. استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه مرزنجوش خاصیت ضد باکتریایی خوبی داشته و در بین عصاره‌‌های الکلی، عصاره اتانولی موثرترین عصاره بوده و بیش‌ترین و کم‌ترین تاثیر را بر روی Salmonlla enterica و E.coli داشته است.
متن کامل [PDF 162 kb]   (2285 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ايمونولوژي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.