دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 76-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (13352 مشاهده)
سابقه و هدف: هسته اصلی نظام اطلاعات سلامت در بیمارستان در گرو مدارک پزشکی است. به عنوان یک ابزار ارتباطی بین مراقبت کنندگان سلامت، مدارک پزشکی با مستندسازی خوب، برای مراقبت بالینی خوب ضروری است. از آنجایی که دیابت شایعترین بیماری غدد درون ریز است و در کشور ما نیز شیوع بسیار بالایی دارد، لذا ثبت دقیق اطلاعات بیماران دیابتی و تاثیر آن در درمان فعلی و آتی، محققان را برآن داشت تا مطالعه ای را با هدف تعیین وضعیت مستندسازی پرونده های بیماران دیابتی در مراکز آموزشی درمانی ساری در سال 1385 به انجام رسانند.
مواد و روش ها: این تحقیق، یک مطالعه توصیفی از نوع داده های موجود می باشد. جامعه پژوهش کل پرونده های بیماران دیابتی بستری شده در دو مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) ساری و بوعلی سینا ساری در سال 1385 انتخاب گردید و کل پروندههای سال 85 (270 پرونده) جهت مطالعه در نظر گرفته شد. دادهها پس از جمع آوری توسط نرمافزار SPSS نسخه هفدهم مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد که از تعداد 270 پرونده دیابتی، 5.92 درصد دیابت ملیتوس نوع یک (وابسته به انسولین)، 5.19 درصد دیابت ملیتوس نوع دو (غیروابسته به انسولین)، 18.52 درصد دیابت ملیتوس بارداری بودند و در 70.37 درصد نوع دیابت نامعلوم بود. از نظر جنسیت 74.44درصد از بیماران زن، 25.56 درصد مرد و 84.07 درصد متاهل بودند.
استنتاج: علی رغم تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر در زمینه تقویت ثبت اطلاعات بیماران بستری و آموزش پزشکان در زمینه تشخیص نویسی صحیح مبتنی بر نیازهای طبقه بندی بین المللی بیماریها، هنوز مشکلات زیادی در ثبت دادههای ضروری و اساسی وجود دارد. لذا محققین، استفاده از فرم های تخصصی دیابت، طراحی و تایید شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در مراکز آموزشی درمانی پیشنهاد می دهند.
واژه‌های کلیدی: مستندسازی، دیابت، ثبت اطلاعات
متن کامل [PDF 268 kb]   (2876 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.