دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 48-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamali fard M, Mirghafourvand M, Mohammad alizade charandabi S, Khodabandeh F, Asghari JafarAbadi M, Mansoori A. Effect of Lifestyle Educational Package on Prevention of Postpartum Health Problems in Nulliparous Mothers: A Randomized Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :33-48
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6727-fa.html
کمالی فرد مهین، میرغفوروند مژگان، محمد علیزاده چرندابی سکینه، خدابنده فرزانه، اصغری جعفرآبادی محمد، منصوری آمنه. تاثیر بسته آموزشی سبک زندگی بر پیشگیری از مشکلات سلامتی پس از زایمان در مادران نخست زا: کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :33-48

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6727-fa.html


چکیده:   (8663 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به آسیب‌پذیر بودن مادر در دوران پس از زایمان و ابتلا به برخی مشکلات سلامتی پس از زایمان که مرگ و میر و بیماری‌زایی بالایی به همراه دارد، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر بسته آموزشی سبک زندگی بر پیشگیری از مشکلات سلامتی پس از زایمان در مادران نخست‌زا انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی، 220 مادر نخست‌زای بستری در بخش پس از زایمان با روش بلوک‌بندی تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. برای گروه مداخله، آموزش و مشاوره به صورت چهره به چهره، تلفنی، کتابچه و پیامک (هم برای مادران و هم برای پدران) ارائه شد و گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. رخداد مشکلات سلامتی در روز ترخیص و طی هفته دوم و ششم پس از زایمان در دو گروه با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: با تعدیل فراوانی مشکلات سلامتی در دوران بارداری، شانس ابتلا به یبوست، هموروئید، زخم مقعد، درد شکم، سردرد، درد محل بخیه‌ها، عفونت محل بخیه‌ها و مشکلات خواب در طی هفته‌های دوم و ششم پس از زایمان و نیز شانس سرماخوردگی و تب، کمردرد، گرفتگی پا، درد پستان، شقاق نوک پستان، ضعف یا خستگی، غم و ناراحتی و عفونت زنان در هفته ششم پس از زایمان در مادران گروه آموزش در مقایسه با مادران گروه کنترل بیش از 50 درصد کاهش یافته بود.

استنتاج: در مطالعه حاضر، آموزش سبک زندگی پس از زایمان توانست شانس ابتلا به اکثریت مشکلات سلامتی دوران نفاس را کاهش دهد، لذا توصیه می‌شود برنامه‌های آموزشی جامع‌تر و کامل‌تری توسط مراقبین سلامت در طی دوران نفاس در بخش پس از زایمان و مراکز بهداشتی برای مادران و پدران ارائه شود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 13N2013042110324IRCT

متن کامل [PDF 266 kb]   (2997 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مامائی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb